Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Italský koláč se špenátem

8 porcí
do 1 hodiny
Italský koláč se špenátem
Italský koláč se špenátem Autor: L. A. CREATIVE FOOD
Velikonoce jsou ztělesněním nejhezčího období roku. Sluší se je tedy oslavit i zajímavými jídly! Neměla by v nich chybět vajíčka zářící jako jarní slunce a také hodně zeleně. Přesně jako v tomto skvělém koláči...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na másle a přidejte nakrájený česnek. Vsypte spařený a okapaný špenát a nechte krátce povařit, jen aby zavadl. Vmíchejte smetanu a navrch nastrouhejte sýr. Dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Rozválejte jednu dávku těsta a vyložte jím dno stěny otevírací koláčové formy o průměru 25 cm. Vidličkou propíchejte dno a rovnoměrně posypte strouhankou.
  3. Do formy dejte špenátovou náplň a vmáčkněte do ní uvařená oloupaná vajíčka. Vnitřní stranu těsta potřete rozšlehaným vajíčkem a přiklopte pokličkou z druhé části těsta, do které jste uprostřed vykrojili asi 2cm otvor. Okraje důkladně spojte, povrch koláče případně ozdobte vykrájenými kousky ze zbylého těsta, vše potřete vajíčkem a koláč pečte asi 30 až 40 minut dozlatova.
Reklama

Italský koláč se špenátem  Foto:

Italský koláč se špenátem, foto L. A. CREATIVE FOOD

Další originální i tradiční velikonoční recepty z domova i ze světa najdete v jarním časopise Prima FRESH, který je v prodeji od 11. března:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama