Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hummus

4 porce
do 30 minut
Hummus
Hummus Autor: Hermína / Prima
Klasickou středovýchodní pomazánku z cizrny můžete servírovat s pita chlebem nebo s klínky z čerstvé zeleniny.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 8. dílu s tématem LUŠTĚNINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Cizrnu nechte přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvařte v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut. Cizrnu přeceďte a rozmixujte spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidejte pastu tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká.
  2. Naservírujte ji na talíř, vytvořte žlábek, do kterého nalijte olivový olej, a pastu ozdobte mletou sladkou paprikou. Podávejte s pita chlebem.
Reklama

Hummus Foto:

Hummus Foto:

Hummus                                                                                                                Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama