Na těsto
- hladká mouka 250 g
- máslo 120 g
- vejce 1 ks
- sůl 1 špetka
- voda 3 lžíce
Na náplň
- hruška (hruška, oloupaná, nakrájená na plátky) 2 ks
- vlašské ořechy (přepůlené) 1 hrst
- mascarpone 250 g
- gorgonzola 100 g
Postup přípravy
- Těsto si připravte tak, že na pracovní plochu vysypete mouku, do středu uděláte důlek, do kterého přidáte vejce, vodu a špetku soli.
- Poté přidejte změklé máslo a zpracujte na těsto. Hotové těsto obalte potravinářskou fólií a nejlépe přes noc nechte uležet v lednici.
- Mascarpone prošlehejte v míse, přidejte část gorgonzoly nakrájené na kousky a část ořechů.
- Těsto rozválejte na pomoučené ploše a vyložte koláčovou formu o velikosti 11 x 35 cm, prsty přimáčkněte k okrajům a přebytečné těsto odřežte.
- Mascarpone přemístěte na těsto a uhlaďte po celé ploše koláče rovnoměrně.
- Na náplň rozložte hrušky, zbytek gorgonzoly a ořechů.
- Pečte 35 minut, nebo dokud okraje těsta nezačnou lehce hnědnout.