zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Hruška vařená v čaji a bílém víně
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Hruška vařená v čaji a bílém víně

Hruška vařená v čaji a bílém víně

Hodnoceno: 0x
Pokud chcete oslnit dezertem, vyzkoušejte tento podle Zdeňka Pohlreicha. Horká hruška vařená v čaji a víně, doplněná o vanilkovou zmrzlinu, je prostě slast.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň 3 lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme např. talířkem, aby zůstala potopená a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout.
  2. Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Zakápneme citronovou šťávou.
  3. Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě.
  4. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými mandlemi a svařenou omáčkou.

Hruška vařená v čaji a bílém víně Foto:

Hruška vařená v čaji a bílém víně Foto:

Hruška vařená v čaji a bílém víně, foto: Hermína / Prima

reklama

Sledujte celou epizodu