reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hruška vařená v čaji a bílém víně
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Hruška vařená v čaji a bílém víně

Hruška vařená v čaji a bílém víně

Hodnoceno: 0x
Pokud chcete oslnit dezertem, vyzkoušejte tento podle Zdeňka Pohlreicha. Horká hruška vařená v čaji a víně, doplněná o vanilkovou zmrzlinu, je prostě slast.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň 3 lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme např. talířkem, aby zůstala potopená a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout.
  2. Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Zakápneme citronovou šťávou.
  3. Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě.
  4. Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými mandlemi a svařenou omáčkou.

Hruška vařená v čaji a bílém víně Foto:

Hruška vařená v čaji a bílém víně Foto:

Hruška vařená v čaji a bílém víně, foto: Hermína / Prima

reklama

Sledujte celou epizodu