Suroviny
- černý čaj (Earl Grey) 3 dl
- bílé víno 3 dl
- cukr 3 lžíce
- hruška
- badyán
- celá skořice
- citronová šťáva
- vanilková zmrzlina
- sekané mandle
Postup přípravy
- Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň 3 lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme např. talířkem, aby zůstala potopená a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout.
- Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Zakápneme citronovou šťávou.
- Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě.
- Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými mandlemi a svařenou omáčkou.