Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Houbový kuba
Tradiční vánoční pokrm se z našich stolů pomalu vytrácí, ale je to škoda. Dokonale se v něm snoubí výrazná chuť sušených hub, česneku a koření. Vyzkoušejte recept podle šéfa!
do 1,5 hodiny
4 porce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Sušené houby přes noc namočte do vody, stejně tak kroupy.
- Druhý den přelijte houby i s vodou do hrnce a přiveďte k varu. Kroupy i s vodou nalijte do jiného hrnce a také uvařre do měkka.
- Potřebujete ještě třetí kastrůlek, ve kterém na sádle orestujte nasekanou cibuli a alespoň čtyři najemno nasekané stroužky česneku. Osolte a nechte zesklovatět.
- Uvařené houby přeceďte, kroupy také a smíchejte v míse. Pekáč vytřete troškou sádla a nasypte do něj směs krup a hub.
- Jakmile cibulka zezlátne, přidejte jí do pekáče, ochuťte nasekanou petrželkou, tymiánem a oreganem, podle libosti ještě dosolte a opepřete. Směs řádně promíchejte, uhlaďte povrch a ejtee do předehřáté trouby na 180 °C, pečte 25 minut.
Houbový kuba Foto: Hermína / Prima