Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houbový kuba

4 porce
do 1,5 hodiny
Houbový kuba
Houbový kuba Autor: Hermína / Prima
Tradiční vánoční pokrm se z našich stolů pomalu vytrácí, ale je to škoda. Dokonale se v něm snoubí výrazná chuť sušených hub, česneku a koření. Vyzkoušejte recept podle šéfa!
Reklama

Všechny recepty z 13. dílu s tématem VÁNOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Sušené houby přes noc namočte do vody, stejně tak kroupy.
  2. Druhý den přelijte houby i s vodou do hrnce a přiveďte k varu. Kroupy i s vodou nalijte do jiného hrnce a také uvařre do měkka.
  3. Potřebujete ještě třetí kastrůlek, ve kterém na sádle orestujte nasekanou cibuli a alespoň čtyři najemno nasekané stroužky česneku. Osolte a nechte zesklovatět.
  4. Uvařené houby přeceďte, kroupy také a smíchejte v míse. Pekáč vytřete troškou sádla a nasypte do něj směs krup a hub.
  5. Jakmile cibulka zezlátne, přidejte jí do pekáče, ochuťte nasekanou petrželkou, tymiánem a oreganem, podle libosti ještě dosolte a opepřete. Směs řádně promíchejte, uhlaďte povrch a ejtee do předehřáté trouby na 180 °C, pečte 25 minut.
Reklama

houbový kuba Foto:

houbový kuba Foto:

Houbový kuba                                                                                       Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama