Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houbové špízy po asijsku

4 porce
do 30 minut
Houbové špízy po asijsku
Spouštím video za 5s.
Že si grilování můžou užít i vegetariáni, vám dokáže Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Rozpal to, šéfe! II. Tentokrát vám přinášíme recept na houbové špízy na grilu.
Reklama

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu nechte odležet, aby se chutě spojily.
  2. Bílou část pórku nakrájejte na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujte na namočené špejle.
  3. Na dno pekáčku nalijte část marinády, pak položte špízy a navrch opět potřete marinádou.
  4. Znovu nechte hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočte, aby byly rovnoměrně namočené.
  5. Marinované houby vložte do rozpáleného grilu a pečte z obou stran. Hotové špízy nandejte na talíř, polijte zbytkem převařené marinády a posypte čerstvým posekaným pórkem.
Reklama

Houbové špízy po asijsku Foto:

Houbové špízy po asijsku Foto:

Houbové špízy po asijsku, foto: Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama