zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Houbové špízy po asijsku
Spouštím video za 5s.

Houbové špízy po asijsku

Hodnoceno: 0x
Že si grilování můžou užít i vegetariáni, vám dokáže Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Rozpal to, šéfe! II. Tentokrát vám přinášíme recept na houbové špízy na grilu.
do 30 minut
4 porce

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu nechte odležet, aby se chutě spojily.
  2. Bílou část pórku nakrájejte na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujte na namočené špejle.
  3. Na dno pekáčku nalijte část marinády, pak položte špízy a navrch opět potřete marinádou.
  4. Znovu nechte hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočte, aby byly rovnoměrně namočené.
  5. Marinované houby vložte do rozpáleného grilu a pečte z obou stran. Hotové špízy nandejte na talíř, polijte zbytkem převařené marinády a posypte čerstvým posekaným pórkem.

Houbové špízy po asijsku Foto:

Houbové špízy po asijsku Foto:

Houbové špízy po asijsku, foto: Marek Dienstl

reklama