zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Horký čokoládový dort
Autor: Čokoláda Horký čokoládový dort

Horký čokoládový dort

Hodnoceno: 1x
Tento dort je jeden z nejjednodušších a přitom má nejlahodnější chuť. Můžete jej připravit až tři dny předem a skladovat v lednici. Nejlépe chutná horký a lze jej opětovně zahřát v mikrovlnné nebo pečicí troubě. Má intenzivní plnou chuť a nejlépe chutná s vanilkovou zmrzlinou.
do 1 hodiny
10–12 porcí

reklama

Suroviny (10–12 porcí)

Těsto:

Postup

  1. KAKAOVÉ TĚSTO: Máslo, moučkový cukr a kakao vyšlehejte elektrickým mixérem s plochým šlehačem na střední výkon. Poté vmíchejte žloutky a přisypte suché ingredience. Míchejte, jen dokud se nevytvoří těsto. Z něj pak ihned vytvarujte bochánek, zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice na hodinu odležet.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na zhruba 3 mm a dortovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Vyválené těsto vložte do formy a dejte na 10 minut do lednice. Malým nožem poté odřežte přečnívající těsto. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o průměru asi 25 cm, zmačkejte a znovu rozložte. Poté s ním přikryjte těsto ve formě. Dortovou formu naplňte syrovou rýží, aby se těsto zatížilo, a pečte 7 minut. Pak dort z trouby vytáhněte a nechte chladnout při pokojové teplotě asi 5 minut. Vysypte rýži a odstraňte pečicí papír.
  3. ČOKOLÁDOVÁ NÁPLŇ: Ve vodní lázni nebo v plastové misce v mikrovlnné troubě roztopte čokoládu s kakaem.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse zlehka vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte k nim roztopenou čokoládu a poté prosátou mouku. Zlehka míchejte, dokud se ingredience nespojí. Hotovou směs nalijte do předpečeného těsta v dortové formě a dalších 7–8 minut pečte. Hotový dort nechte chladnout při pokojové teplotě asi 5 minut, poté jej vyjměte z formy.
  5. Dort můžete buď hned podávat, nebo skladovat v uzavřené nádobě v lednici až 3 dny.

Horký čokoládový dort  Foto: Horký čokoládový dort; foto: Čokoláda

Čokoláda

Čokoláda Foto:

Kirsten Tibballs

Pro všechny, kdo mají rádi čokoládu, jsou tu sladké, netradiční recepty, klasické i současné. Kirsten Tibballs, šéfkuchaři přezdívaná ,,australská královna čokolády“, provozuje školu pro domácí kuchaře, kteří chtějí ovládnout jemné umění čokolády a cukrářství. Její dlouholeté zkušenosti učitelky jí umožnily shromáždit tuto úžasnou sbírku receptů pro všechny, kteří si rádi dají něco sladkého na zub a kteří chtějí ohromit své přátele a rodinu pečlivě připravenými pokrmy z čokolády. Čokoláda je vždy hlavní ingredience každého receptu.

Recepty jsou rozdělené do tří kategorií: lehké, středně těžké a obtížné. Kirsten pečlivě krok za krokem popisuje celou přípravu a doprovází ji mnoha fotografiemi, takže budete mít dokonalý přehled o celé přípravě. Čokoládové brownies, sušenky s kokosem či malinami, čokoládové koláče, karamelová nebo čokoládová pěna, čokoládový krém brulee, mléčné čokoládové medové pralinky... To je čokoláda! Svůdná, nádherná, nejlepší!

Nakladatelství Omega, 499 Kč

reklama