zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný pórek se zálivkou vinaigrette
Autor: archiv Prima FRESH Grilovaný pórek se zálivkou vinaigrette

Grilovaný pórek se zálivkou vinaigrette

Hodnoceno: 0x
Vyzkoušejte podávat pórek jako samostatnou přílohu. Dobře dochucený se hodí především k rybám a chutná naprosto skvěle!
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Postup

  1. Vinaigrette: V malé misce vyšlehejte dohromady ocet a hořčici. Postupně všlehávejte olej tenkým proudem, aby vznikla emulse nebo jemná omáčka. Přidejte sůl a pepř a dejte stranou.
  2. Podpalte dřevěné uhlí na grilu nebo předehřejte plynový. Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou vařte asi 10 minut pórek, dokud nebude skoro měkký. Nechte odkapat a dejte stranou. Poté pórek lehce potřete olivovým olejem.
  3. Pórek dejte na gril na přímý žár a grilujte 2–3 minuty, až bude z jedné strany hnědý. Obraťte a grilujte druhou stranu, až bude pórek navrchu zahnědlý. Podávejte tak, že nakapete vinaigrette na jednotlivé talíře a pórek dáte přes ni.

PRIMA TIP: Pokud vám zálivka vinaigrette zbyde, můžete ji ve sklenici s víčkem uchovat v lednici až týden. Použijte na grilovanou zeleninu všeho druhu nebo na listové saláty.

Grilovaný pórek se zálivkou vinaigrette  Foto: Grilovaný pórek se zálivkou vinaigrette; foto: archiv Prima FRESH

reklama