Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilovaný losos na medu
Oblíbený losos nasladko je rozhodně pokrmem, který stojí za vyzkoušení. Ideálně se k němu hodí dušená zelenina, například brokolice. A hotový je opravdu za pár minut!
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- ghí (přepuštěné máslo) 4 lžíce
- Med 4 lžíce
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- česnek, prolisovaný 2 stroužky
- filet lososa 4 ks
- mořská sůl
- čtvrtky citronu (k podávání)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na grilovací program, spíše na středně vysokou teplotu.
- Máslo vložte do pánve s odnímatelnou rukojetí (nebo s takovou, která může do trouby). Na středním plameni rozehřejte a nechejte lehce zezlátnou. Přilijte med, citronovou šťávu a přisypejte česnek.
- Dobře promíchejte a restujte asi 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní. Sundejte z plamene, polovinu "máslové šťávy" odlijte do hrnečku (bez česneku) a schovejte na později.
- Lososa vložte do pánve se šťávou, maso nechejte zatáhnou (kůží dolů, pokud je vaše filety mají) po dobu asi 3 minut, lehce dozlatova.
- Všechny filety otočte, pánev přendejte do trouby a ogrilujte, mělo by stačit cca 6 minut.
- Podávejte zakápnuté zbylou šťávou, dochuťte solí a přidejte například dušenou zeleninu nebo salát.
Grilovaný losos na medu; foto: cafedelites.com