návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaný losos na medu

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Grilovaný losos na medu
Grilovaný losos na medu
Oblíbený losos nasladko je rozhodně pokrmem, který stojí za vyzkoušení. Ideálně se k němu hodí dušená zelenina, například brokolice. A hotový je opravdu za pár minut!

Postup

  1. Předehřejte troubu na grilovací program, spíše na středně vysokou teplotu.
  2. Máslo vložte do pánve s odnímatelnou rukojetí (nebo s takovou, která může do trouby). Na středním plameni rozehřejte a nechejte lehce zezlátnou. Přilijte med, citronovou šťávu a přisypejte česnek.
  3. Dobře promíchejte a restujte asi 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní. Sundejte z plamene, polovinu "máslové šťávy" odlijte do hrnečku (bez česneku) a schovejte na později.
  4. Lososa vložte do pánve se šťávou, maso nechejte zatáhnou (kůží dolů, pokud je vaše filety mají) po dobu asi 3 minut, lehce dozlatova.
  5. Všechny filety otočte, pánev přendejte do trouby a ogrilujte, mělo by stačit cca 6 minut.
  6. Podávejte zakápnuté zbylou šťávou, dochuťte solí a přidejte například dušenou zeleninu nebo salát.

Grilovaný losos na medu 2 Foto: Grilovaný losos na medu; foto: cafedelites.com