Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované broskve ve slanině na balzamiku
Vyzkoušejte připravit na grilu překvapivou chuťovku ze zralého ovoce, které na ohni báječně zkaramelizuje. Skvělá variace na téma sladké a pikantní zároveň.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Gril rozpalte a mřížku potřete olejem. Omyté a osušené broskve rozkrojte, vypeckujte a nakrájejte na 8 dílků. Ze strany položte lístek bazalky a dílek broskve obalte plátkem slaniny, konce případně spojte párátkem.
- Broskve lehce potřete olejem a za pravidelného obracení je grilujte asi 20 minut, až bude slanina hezky vypečená. Přesuňte je na talíř, odstraňte případná párátka, zakapejte balzamikovým krémem a podávejte je horké nebo vlahé.
Grilované broskve ve slanině na balzamiku; foto: Marek Kučera