reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Grilované broskve ve slanině na balzamiku
Autor: Marek Kučera Grilované broskve ve slanině na balzamiku

Grilované broskve ve slanině na balzamiku

Hodnoceno: 1x
Vyzkoušejte připravit na grilu překvapivou chuťovku ze zralého ovoce, které na ohni báječně zkaramelizuje. Skvělá variace na téma sladké a pikantní zároveň.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Gril rozpalte a mřížku potřete olejem. Omyté a osušené broskve rozkrojte, vypeckujte a nakrájejte na 8 dílků. Ze strany položte lístek bazalky a dílek broskve obalte plátkem slaniny, konce případně spojte párátkem.
  2. Broskve lehce potřete olejem a za pravidelného obracení je grilujte asi 20 minut, až bude slanina hezky vypečená. Přesuňte je na talíř, odstraňte případná párátka, zakapejte balzamikovým krémem a podávejte je horké nebo vlahé.

Grilované broskve ve slanině na balzamiku  Foto: Grilované broskve ve slanině na balzamiku; foto: Marek Kučera

reklama