Suroviny
- kukuřice (předvařená ) 4 ks
- strouhaný parmazán 2 hrsti
- máslo 2 lžíce
- česnek 1 velký stroužek
- čerstvé oregano hrst
- sůl
- pepř (hrubě mletý)
Postup přípravy
- Ideální je použít už uvařené očištěné kukuřice, které se dají sehnat v obchodě. Stačí do nich zapíchat špejle – budou se vám lépe grilovat, ale i jíst. Pokud použijete čerstvou kukuřici, je třeba ji předem uvařit doměkka v osolené vodě.
- Před grilováním si připravte máslovou směs z povoleného másla, nadrceného stroužku česneku, nasekaného čerstvého oregána, soli a čerstvě namletého pepře. Všechno smíchejte dohromady.
- Rozpálenou mřížku grilu potřete lehce tukem. Jednotlivé kukuřice potřete vrstvou máslové směsi a ze všech stran ogrilujte, v průběhu je průběžně potírejte ochuceným máslem.
- Když jsou kukuřice ze všech stran ogrilované, ještě horké je znovu potřete zbylým máslem a posypte nebo obalte v nastrouhaném parmazánu. Ihned podávejte.