návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly
Autor: KitchenStory.cz Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly
Ať už gorgonzolu rádi máte, nebo ne, určitě tuto omáčku alespoň vyzkoušejte. Smetana její intenzitu stáhne a výsledek je opravdu skvělý!

Suroviny (4 porce)

Omáčka z gorgonzoly:

Postup

  1. Troubu nastavte na grilování na 220 °C.
  2. Dýni přepulte a vydlabejte všechna semínka. Každou polovinu pak rozkrojte na 4 stejně velké díly. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte péct na 20–30 minut do změknutí spolu s šalvějí.
  3. Než se dýně upeče, vytvořte si omáčku. Smetanu zahřejte v menším rendlíku a rozpusťte v ní gorgonzolu. Za stálého míchání dochuťte pepřem a troškou soli. Se solí opatrně, sýr je sám o sobě slaný. Jakmile se všechen sýr rozpustí, stáhněte z plamene.
  4. Upečenou dýni naservírujte na talíř, zakápněte lehce medem, přidejte omáčku z gorgonzoly, nakonec orestovaná semínka dýně a čerstvou šalvěj.

Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly 2 Foto: Grilovaná dýně s omáčkou z gorgonzoly; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.