návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Gravlax – marinovaný losos

4–6 porce
do 10 minut
Gravlax - marinovaný losos
Spouštím video za 5s.
Delikátní marinovaný losos je oblíbenou skandinávskou pochoutkou. U nás je obvyklá spíše uzená varianta, ale pokud máte tuhle chuťovku rádi, určitě doma zkuste připravit marinovaného lososa. Je to skutečná lahůdka, ideální jako předkrm pro větší společnost.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Lososa je třeba dobře očistit a zbavit kůže. Lososa položte kůží dolů a pomocí dlouhého a ostrého nože kůži odkrojte. Z lososa odkrojte také břišní část, která je příliš tenká a nehodí se pro tento typ receptu.
  2. V míse smíchejte sůl, krystalový cukr a čerstvě nasekaný kopr a dobře promíchejte. Část soli nasypejte do menší podélné misky a rozprostřete.
  3. Lososa bez kůže položte na sůl a celého ho zasypejte zbylou solí s cukrem a koprem. Zabalte do fólie a nechte v lednici odpočívat. Rybu můžete ještě zatížit.
  4. Minimální doba naložení je jeden den, čím déle ho tam necháte, tím bude maso lososa pevnější. Sůl z masa odstraňte, popřípadě opláchněte pod studenou vodou a dobře osušte.
  5. Lososa nakrájejte pomocí hodně ostrého nože na velmi tenké plátky. Zasypejte klíčky řeřichy a podávejte s tousty, tatarskou omáčkou a měsíčkem citronu.
Reklama

Gravlax - marinovaný losos  Foto: Gravlax – marinovaný losos; foto: archiv Hellmann´s

Sledujte celou epizodu

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama