Najděte si recept
Na co máte chuť?

Gratinovaný fenykl
Takto upravený čerstvý fenykl se skvěle hodí jako příloha ke grilované rybě. Můžete ho ale podávat i jako vlažný předkrm. A pokud ho doplníte bramborovou kaší, máte lehké hlavní jídlo.
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- Fenykl 2 bulvy
- rajčata 2 ks
- Strouhanka 2 lžíce
- strouhaný parmezán 2 lžíce
- Máslo 2 lžíce
- Olivový olej
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z fenyklu odstraňte svrchní tvrdé listy a zelené košťály. Naťové lístky nakrájejete nadrobno a odložte stranou. Bulvy rozkrojte na čtvrtky a vykrojte tvrdý košťál uprostřed.
- Fenykl vložte do horké vody a vařte asi 5 minut. Pak ho vyndejte a propláchněte studenou vodou.
- Rozpalte troubu na 200 ˚C a rajčata pokrájejte na kostičky. Ohnivzdornou misku vymažte olivovým olejem, vložte do ní fenykl a posypte rajčaty, strouhankou smíchanou s parmezánem a fenyklovovu natí. Osolte a opepřete a poklaďte vločkami másla. Zapékejte asi 20 minut.
Tak vařím já
125 receptů pro vytížené ženy
Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.
Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.
Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.