Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Gevulde Speculaas

10-12 porcí
do 2 hodin
Gevulde Speculaas
Gevulde Speculaas Autor: Cherries On Top
Tyto řezy pochází z Nizozemska, kde jsou tradičním receptem, jako u nás třeba buchty. Jedná se o dvě vrstvy kořeněného těsta, ukrývající uvnitř mandlovou pastu.
Reklama

Než jakkoliv začnete, musíte si připravit koření. Je celkem podobné tomu na perníčky nebo na Peparkakkor. Z uvedených poměrů sice získáte víc koření než potřebujete, ale není přece problém si ho schovat a použít ho i do něčeho jiného, je to koneckonců koření do sladkého pečiva.

Suroviny (10-12 porcí)

Těsto:

Mandlová pasta:

Dokončení:

Reklama

Postup

  1. Smíchejte v míse mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a koření. Máslo nakrájejte na malé kousíčky a smíchejte se suchými surovinami. Uhněťte v pevné a hladké tětso. Uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  2. Smíchejte mandle a krupicový cukr. Přidejte vejce a vařečkou vypracujte lepivou pastu. Nechte odpočinout v lednici.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Hranatou formu (20 x 26 cm) vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na dva díly. Jeden díl vyválejte přesně na rozměr formy a vložte ho do ní. Rozšlehejte vejce a 1/3 potřete plát ve formě.
  4. Vyndejte z lednice mandlovou pastu, vyválejte ji mezi potravinářskou fólií a přitiskněte ji na plát ve formě. Potřete druhou třetinou vejce. Zbývající těsto vyválejte a přitiskněte těsně na mandlovou pastu. Potřete zbývajícím vejcem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 40 minut. Vychladlé nakrájejte.
  5. Skladujte v potravinářské fólii.
Reklama

Gevulde Speculaas Foto: Cherries On Top

Gevulde Speculaas. Foto: Cherries On Top

 

cherries on topTřešinka na dortu...

Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.

Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama