Suroviny
- kuřecí stehno 2 ks
- brambory (žlutomasé lojovité brambory) 750 g
- zelené fazolky 250 g
- vinný ocet 3 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- estragon 3 lžíce
- extra virgin olivový olej 1/2 hrnku
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a uvařte v ní kuře doměkka. Vyjměte ho a nechte vychladnout, vodu nechte vařit a vsypte do ní brambory. Uvařte je doměkka, ale aby neztratily tvar. Ke konci varu přidejte na 2 minuty fazolky.
- Brambory a fazolky sceďte, kuře zbavte kůže a maso nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy, přidejte na kousky nakrájené brambory a na šikmé plátky nakrájené fazolky. Zlehka promíchejte.
- V misce promíchejte ocet a hořčici dohladka. Zašlehejte estragon, sůl a pepř a pak tenkým pramínkem vlijte olej a šlehejte, až vznikne hustá zálivka. Přelijte jí salát, zlehka promíchejte a ihned podávejte.