Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem

4–6 porce
do 2 hodin
Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem
Fíkový koláč s modrým sýrem, tymiánem a medem Autor: CrustyCorner
Žádná dietka to tedy narovinu není. Ale o to líp to chutná :) Kombinace sýra s výraznou chutí, zralé, medově sladké fíky a voňavý tymián – zkrátka dokonalá chuťová souhra!
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Na těsto:

Reklama

Postup

  1. Těsto vypracujeme a necháme 20 minut odpočívat v lednici. Vyválíme na placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Těsto párkrát propíchneme vidličkou.
  2. V pánvi rozpustíme se 4 lžicemi smetany na kousky nakrájený sýr a opepříme. Sýrovou směs rozprostřeme na těsto, položíme na ni fíky (spodek fíku seřízněte, aby stál na těstě rovně). Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Čerstvým nejlépe. Koláč pečeme na 200 °C dozlatova, po vytažení pokapeme trochou medu a necháme vychladnout.
Reklama

CrustyCornerSeznamte se s CrustyCorner!

Jmenuji se Vanda a pracuji v jednom z brněnských divadel, jsem matka dvou dětí a od jejich narození se bavím tím, že zkouším nové recepty. Strašně ráda si kupuji kuchařky, ale mým největším pokladem je babiččin rukou psaný starý receptář. Když objevím nějaký receptový poklad, pečlivě ho zapíšu do svého zápisníku a plánuji, jak ho předám dceři. A jednou budou mít moje vnoučata v knihovně také takový starý ohmataný receptář. A mezitím se o své recepty dělím s vámi na mém blogu CrustyCorner.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama