návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Fenyklový koláč s rajčaty

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Fenyklový koláč s rajčaty
Fenyklový koláč s rajčaty
Pečením fenykl nádherně zkaramelizuje a získá ještě lepší chuť. Teplý slaný koláč je skvělý jako večeře nebo pohoštění na večírek.

Postup

  1. Těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na placku s průměrem asi 35 cm. Přeneste ji do dortové formy s vyndavacím dnem o průměru 30 cm. Těsto vtlačte do formy a vytlačte okraje proti svislým stěnám. Přebývající těsto odřízněte. Celé těsto propíchejte vidličkou, přikryjte fólií a dejte alespoň na 30 minut vychladit do lednice. Můžete je tam nechat až týden.
  2. Mezitím očistěte fenykl, odstraňte tuhou spodní část a zelené stonky. Nakrájejte ho napříč na tenká kolečka.
  3. Předehřejte troubu na 250 °C. Na větší pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte fenykl a šalotku. Za častého promíchávání vařte asi 30 minut, dokud zelenina nebude zlatohnědá. Posypte ji petrželkou, ochuťte solí a pepřem a sundejte z ohně.
  4. Mezitím formu s těstem vyndejte z lednice a dejte ji do předehřáté trouby. Pečte asi 20 minut, dokud nebude těsto zlatohnědé. Vyndejte z trouby, na těsto rovnoměrně rozložte nejprve parmazán, potom fenyklovo-šalotkovou směs, potom rajčátka. Pečte dalších 10–15 minut, dokud sýr nezačne dostávat slabě zlatohnědou barvu. Sundejte formu, nakrájejte na klínky a podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

Fenyklový koláč s rajčaty  Foto: Fenyklový koláč s rajčaty; foto: All

Hledáte další recepty s čerstvým fenkylem? Tady jsou: