Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kate McMillan
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Fazolové burgery

Fazolové burgery

Fazolové burgery Zdroj: Rychlé večeře - Burgery

  • Zavřít
Fazolové burgery

Fazolové burgery Zdroj: Rychlé večeře - Burgery

Moje hodnocení
16x

Konzerva fazolí by neměla chybět v žádné domácnosti, protože z ní rychle vyrobíte jídlo bohaté na bílkoviny. Tyto burgery si více vychutnáte, když jsou placky před smažením vychlazené. Připravte si je proto dopředu.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • fazole (černé nebo červené ) 1 konzerva (470 g)
  • rajčata (oválná ) 5 ks
  • česnek 6 stroužků
  • olivový olej 2,5 lžíce
  • cibule (menší ) 1 ks
  • strouhanka panko 45 g
  • vejce (velké ) 1 ks
  • římský kmín 1 lžička
  • polotvrdý sýr 4 plátky
  • bazalka (lístky čerstvé ) 4 ks
  • ciabatta (menší ) 4 ks
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Místo rajčat můžete použít guacamole. Burgery podávejte se salátem s grilovanou kukuřicí a balkánským sýrem.

Článek

Vyzkoušejte recepty na nejlepší burgery

V posledních letech obliba hamburgerů v Čechách výrazně roste. Zapomeňte ovšem na fastfoodové prefabrikáty! Pokud na to půjdete pěkně od základů, použijete kvalitní maso,...

Postup přípravy

  1. Fazole slijte, propláchněte a nechte okapat. Rajčata rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno do mísy. Česnek oloupejte a polovinu prolisujte k rajčatům. Přilijte polovinu olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a nechte odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Fazole rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou nahrubo. Přisypte strouhanku a cibuli, prolisujte zbylý česnek, přidejte vejce a kmín, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Rozdělte na čtyři stejné části a z každé vytvarujte stejně velkou placku. Vyskládejte je na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice na 30 minut nebo přes noc.
  3. V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Placky potřete olejem a opékejte je z každé strany zhruba 4 minuty, až začnou tmavnout. Na poslední dvě minuty je posypte sýrem, zakryjte poklopem a nechte sýr rozpustit. Ciabatty podélně rozřízněte a řeznou stranou položte na 2 minuty na gril, aby zezlátly.
  4. Rajčata promíchejte s bazalkou. Na spodní část housky položte fazolovou placku, přidejte rajčata, přiklopte druhou část housky a ihned podávejte.
Kate McMillan

Zdroj receptu

Kate McMillan

Knihy Omega Kate McMillan

Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.

Vydalo nakladatelství Omega.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky olivový olej maso hamburger salát sýr rajče Česko bílkovina guacamole houska balkánský sýr

Návrhy pro vás

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři Sladké

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky Maso

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť Předkrmy a chuťovky

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu Vegetariánské

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?


Přečtěte si také

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Novinky
Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

Vegetariánské
Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy

Prostřeno: Grilovaný ananas s řeckým jogurtem, medem a ořechy

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem

Prostřeno: Kuřecí souvlaki s pečenými bramborami a citronem

Prostřeno!
Prostřeno: Grilovaný meloun s fetou a mátou podle Zdeňka Hrubého

Prostřeno: Grilovaný meloun s fetou a mátou podle Zdeňka Hrubého

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku Maso

Rychlé kuře po čínsku s barevnými paprikami a rýží – snadný oběd po asijsku

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Maso
Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku Vegetariánské

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi Recepty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky
Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Přes noc kynuté housky podle Kristiny Lund – švédské pečivo, které má díky dlouhému kynutí skvělou chuť

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře Předkrmy a chuťovky

Tortillové wrapy s mletým masem, zeleninou a tatarskou omáčkou – zábavná a rychlá večeře

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova Recepty

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Vegetariánské
Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu Vegetariánské

Gyros s restovaným květákem, zeleninou a tzatziki – bezmasá verze oblíbeného street foodu

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku Vegetariánské

Smažené houbové řízky se šťouchanými bramborami – dary lesa v neodolatelném křupavém kabátku

Sladké
Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici Ovoce

Voňavý jablkový kompot se švestkami – uchovejte chuť babího léta ve sklenici

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky Sladké

Pan bolo – karibská verze naší oblíbené žemlovky s rozinkami a jablky

Maso
Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Šmírování, nebo ochrana dětí? Expert z Bruselu popisuje, o co jde v návrhu na chat control Anonym v Česku hrozil otrávením vody smrtícím ricinem. Žádal bitcoiny za desítky milionů Po nás potopa? Fiala kritizuje ANO za referendum, Jakob píše o rozhazování peněz z vrtulníku

prima-zeny

Podle Kincla jsou ženy lepší ve lžích a intrikách. Ve Zrádcích chtěl udeřit režiséra Velkolepé uvedení druhé řady Zrádců. Událost ovládl hradní pán Kotek na bílém koni Šéf mi otevřel oči. David z U Jelena popisuje zkušenost z natáčení s Pohlreichem

prima-zoom

Nepropásněte úplné zatmění Měsíce Případ, který inspiroval poslední V zajetí démonů: Smurlovi trpěli roky, odskákal to i pes Kde si můžete najít diamant a nechat si ho? Existuje jediné místo na světě

prima-fresh

Závin s hruškami a ostružinami – sladký kousek podzimu na talíři Vepřový guláš s barevnou paprikou – sezónní verze oblíbené domácí klasiky Když jídlo nese jméno II. – další slavné pokrmy inspirované skutečnými osobnostmi

prima-cool

VIDEO: Trailer 3. série Krále Tulsy Recenze: Warrenovi se dočkali důstojného rozloučení. V zajetí démonů končí včas Největší herní akce v Česku: Koncert hudby z Kingdom Come 2 doplní milionové finále Counter-Striku

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Naučte psa být doma sám. Za zničené věci ho netrestejte. Hruška zlepšuje trávení, náladu a omlazuje. Jak tradiční ovoce pěstovat? V tomhle japonském domě na kůlech bydlela Kate Winslet. Teď je unikátní stavba na prodej

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.