Suroviny
- bílé fazole 2 plechovky
- uzený losos 70 g
- máslo 2 lžíce
- špenát
- bazalka (čerstvá)
- vývar 1 hrnek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
- Fazole zceďte a dejte do rendlíku s hrnečkem vývaru. Lehce osolte, opepřete a nechte vařit přibližně 5 minut, dokud se vývar nevyvaří.
- Mezitím na másle nechte jen pár minutek povadnout čerstvé špenátové listy, hlavně aby bylo pořád poznat, že je to špenát. Nezapomeňte špenát taky osolit a opepřit.
- Jakmile se vývar z fazolí vyvaří, pěkně je rozšťouchejte. Přidejte k fazolím lžíci másla, bazalku a podle chuti dosolte a opepřete.
- Kaši nandejte na talíř, poklaďte podušeným špenátem a kousky uzeného lososa. Pro celkové podtržení jídla můžete zakápnout citronovou šťávou.