Najděte si recept
Na co máte chuť?

Erhartovy vyhlášené laskonky
Suroviny (12 laskonek porcí)
- Bílek 3 ks
- krupicový cukr 220 g
- voda na rozvar 30 ml
- strouhaný kokos 140 g
- moučkový cukr 60 g
Krém:
- salko v konzervě 1 ks
- Máslo 250 g
Postup
- KRÉM: Neotevřené salko ponořte do vody a vařte 3 hodiny. Nechte ho důkladně vychladnout, teprve potom konzervu otevřete a salko společně s máslem vyšlehejte na karamelový krém.
- Bílky vyšlehejte s třetinou krupicového cukru. Zbylý cukr svařte s vodou „na řetízek“ a postupně ho ještě horký přilévejte k vyšlehaným bílkům. Míchejte až do vychladnutí. Poté ručně vmíchejte kokos a moučkový cukr.
- Cukrářským sáčkem tvarujte na plech vyložený pečicím papírem oválky a pečte (sušte) je v troubě při 100 °C asi 2 hodiny. Jsou hotové, jakmile se nelepí na pečicí papír.
- Vychladlé korpusy spojte po dvou dohromady pomocí krému.
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).