Suroviny
- dýně Hokkaidó 400 g
- česnek 5 stroužků
- olej
- sušená rajčata 2 poloviny
- bazalka
- strouhaný parmazán 30 g
- vejce 1 ks
- strouhanka
- zakysaná smetana 150 g
- sůl
- rukola
- houska na burger
Postup přípravy
- Dýni je třeba nejprve předpéct. Na plech vyložte plátky dýně a stroužky česneku, vše pokapejte olejem a dejte péct do trouby na 200 °C dozlatova.
- Upečenou a zchladlou dýni vidličkou rozmačkejte na kaši a česnek dejte zatím stranou. Do mísy k dýni přidejte nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, parmazán a vejce. Přidejte trochu soli a dosypejte strouhankou tak, aby se daly vytvarovat karbanátky, které se nelepí.
- Dýňové burgery pak nechte v lednici ztuhnout a na troše oleje je opečte z obou stran dozlatova.
- Na omáčku promíchejte zakysanou smetanu s vyloupanými upečenými stroužky česneku a trochou soli.
- Burgery naložte do rozkrojených a na řezu opečených housek, zakápněte je omáčkou a navrch navršte rukolu.