reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dýňová polévka s pečenými hrozny
Autor: Výpečky.com Dýňová polévka s pečenými hrozny

Dýňová polévka s pečenými hrozny

Hodnoceno: 0x
Netradiční dýňová polévka, kterou letos musíte vyzkoušet. Pečené bobule vína a křupavé ořechy – to je fantastická kombinace.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Dýni nakrájejte na menší kousky společně s očištěnou petrželí.
  2. Nakrájenou šalotku orestujte na másle společně s ořechovým olejem. K cibulce přidejte lžičku cukru. Společně s dýní a petrželí nechte vše trochu orestovat a zkaramelizovat.
  3. Po chvilce směs zalijte vývarem, přidejte sůl, muškátový květ a vařte asi 15 minut.
  4. Po změknutí zeleniny polévku rozmixujte a dolijte vývar dle potřebné konzistence. Jakmile bude polévka tak akorát hustá, zjemněte ji smetanou.
  5. Troubu si rozehřejte na 160 °C a dejte pod gril péct hroznové víno. Pečte na pečicím papíře asi 10 minut.
  6. Mezitím do pánve nasypejte cukr, nechte ho zkaramelizovat, po chvilce přidejte vlašské ořechy a vše promíchejte. Vystydlé ořechy nasekejte a posypejte jimi hotovou polévku. Na závěr porce dozdobte upečeným hroznovým vínem.

Dýňová polévka s pečenými hrozny 2 Foto: Dýňová polévka s pečenými hrozny; foto: Výpečky.com

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

reklama