Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dýňová bábovka s chai kořením
Nevíme, jak to máte vy, ale nás baví dýně ve všech možných úpravách a chutích. Jak slaných, tak i sladkých. Ideální je dýni nejdříve upéct, abyste ji měli co nejchutnější a mohli ji použít třeba do kari, pomazánek nebo právě na dochucení bábovky.
do 1,5 hodiny
Suroviny
- třtinový cukr 150 g
- olej 250 ml
- vejce 2 ks
- hladká mouka 400 g
- jedlá soda 2 lžičky
- chai koření (špetka skořice, sušeného zázvoru, nového koření a kardamomu)
- pečená dýně 300 g
- máslo a strouhanka na vysypání formy
- moučkový cukr
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V míse prošlehejte třtinový cukr společně s olejem a vejci.
- Potom k nim do mísy postupně přisypávejte mouku, sodu a chai koření.
- Nakonec vmíchejte promixovanou upečenou dýni.
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte strouhankou.
- Těsto nalijte do formy a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 3/4 hodiny, aby špejle po zapíchnutí do těsta zůstala po vytažení čistá.
- Chladnoucí bábovku vyklopte z formy a podle potřeby před podáváním posypte moučkovým cukrem.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!