návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňová bábovka s chai kořením

Hodnoceno: 5x
do 1,5 hodiny
Dýňová bábovka s chai kořením
Autor: S vášní pro jídlo Dýňová bábovka s chai kořením
Nevíme, jak to máte vy, ale nás baví dýně ve všech možných úpravách a chutích. Jak slaných, tak i sladkých. Ideální je dýni nejdříve upéct, abyste ji měli co nejchutnější a mohli ji použít třeba do kari, pomazánek nebo právě na dochucení bábovky.

Postup

  1. V míse prošlehejte třtinový cukr společně s olejem a vejci. 
  2. Potom k nim do mísy postupně přisypávejte mouku, sodu a chai koření.
  3. Nakonec vmíchejte promixovanou upečenou dýni.
  4. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  5. Těsto nalijte do formy a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 3/4 hodiny, aby špejle po zapíchnutí do těsta zůstala po vytažení čistá.
  6. Chladnoucí bábovku vyklopte z formy a podle potřeby před podáváním posypte moučkovým cukrem.

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!