návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Dutch Baby

4 porce
do 1 hodiny
Dutch Baby
Dutch Baby Autor: Kitchenette.cz
Říká se jim Dutch Baby Pancake nebo také German Pancake, Bismarck, Dutch Puff, sweet popovers. Každopádně jejich kořeny sahají docela daleko a pravděpodobně do Německa.
Reklama

Můžete je připravit buď čistě samotné bez ovoce a při servírování je pouze pokapat citronovou šťávou a pocukrovat, nebo je také poklást pár hoblinkami másla a polít javorovým sirupem. To je klasika! Možná pro začátek ideální. A pak zkuste experimentovat s různým ovocem.
Možná si někteří kladete otázku, v čem se taková Dutch Baby připravuje? Ideální k přípravě této pochoutky je litinová pánev, která má své opodstatnění – drží žár, a proto je na ně více než vhodná.

Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu spolu s čistou litinovou pánví na 200 °C. Mezitím si připravte těsto tak, že pomocí blenderu rozmixujete vejce, mléko, mouku, cukr, sůl, a pokud zrovna doma máte, tak i kůru z bio citronu a vanilku, ty nikdy nic nepokazí a dodají navíc nádhernou vůni. Mixujte přibližně minutu tak, aby byla směs dobře propojená a lehce napěněná.
  2. Jakmile je pánev v troubě dobře rozpálená, opatrně a rychle ji vyndejte ven, pokuste se při tom nevyvětrat všechno teplo z trouby... Na pánev dejte ideálně přepuštěné máslo nebo rostlinný olej tak, aby se tukem ošetřil celý povrch, a vylijte do ní všechno těsto. Teď už jen rychle posypejte povrch těsta připraveným ovocem a šup s pánví zpět do rozpálené trouby.
  3. V průběhu pečení nijak nevětrejte. To, že je hotovo, poznáte tak, že se tento lívanec bude pěkně nafukovat, tvořit velké bubliny a bude mít hezky zlaté, dokřupava vypečené okraje. Dutch Baby se nepeče příliš dlouho, čas se může lehce lišit, a to hlavně v závislosti na tom, kolik času zabere vaší troubě vyrovnat vnitřní teplotu po vyvětrání. Počítejte přibližně 15–20 minut.
  4. A teď už postupujte velmi rychle, protože jakmile vyndáte pánev z trouby, velké bubliny začnou rychle padat. Mějte tedy připravený stůl a hlavně strávníky s vidličkami v ruce.
Reklama

Dutch Baby Foto:

Dutch Baby Foto:

Dutch Baby, foto: Kitchenette.cz

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také