Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dušené kuře s batáty a cizrnou
Receptů na kuře je bezpočet, ale tento jste ještě určitě nevyzkoušeli. A to především kvůli přílohám. Nebojte se kombinovat batáty, kuskus nebo rýži a pečenou zeleninu.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olej 300 ml
- kuře (paličky a křidýlka) 6–8 ks
- Cibule 1 ks
- římský kmín 5 g
- Koriandr 5 g
- mrkev 1 ks
- batáty 2 ks
- plechovka sekaných rajčat 410 g
- kuřecí vývar 500 ml
- menší lilky 2 ks
- plechovka cizrny 410 g
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř na ochucení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky dohněda. Přidejte k nim nasekanou cibuli, kmín a koriandr a opékejte, dokud nebude cibule měkká.
- Přidejte mrkev, batáty, rajčata a vývar a přiveďte do varu. Přikryjte a na mírném ohni vařte, až bude zelenina skoro měkká. Potom přidejte lilek a cizrnu a nepřikryté vařte, až bude vše měkké a uvařené a tekutina se zredukuje na hustou omáčku.
- Dochuťte a podávejte s rýží nebo kuskusem.
Dušené kuře s batáty a cizrnou Foto: isifa.com