reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem
Autor: archiv Wine Food Market Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem

Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem

Hodnoceno: 0x
Tento italský slaný „dezert” od šéfkuchaře Luca Caravaggiho z pražského Wine Food Marketu si zamilují všichni, kdo mají rádi lehké jídlo s převahou sýra. Určitě jím oslníte na letní párty či menší rodinné oslavě.
do 30 minut
4 porce

Recept

Lilek ala parmigiana Foto:

Melanzane alla parmigiana

Jsou-li lasagne v italské kuchyni jedinečnou árií, která chytne u srdce většinu stolovníků, pak lilek zapečený 
s parmezánem bude sice lehkým letním trylkem, ovšem 
se...

reklama

reklama

Postup

  1. Lilek nakrájejte na kolečka vysoká asi 1 cm, obalte je v mouce a osmažte dozlatova. Hotové lilky nechte okapat na papírové utěrce.
  2. Mezitím nakrájejte na tenká kolečka burratu. Na každý talíř položte opečený lilek, na něj plátek burraty, polosušené rajče, lístek bazalky a nepatrně osolte. Postup opakujte, dokud na každém talíři nevytvoříte čtyři vrstvy.
  3. Poslední vrstvu posypte strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano a můžete podávat.

Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem Foto: Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem; foto: archiv Wine Food Market

reklama