Suroviny
- rajčata (polosušená) 16 ks
- lilek 600 g
- burrata 120 g
- sýr robiola (sýr Parmiggiano Reggiano) 120 g
- bazalka (čerstvá) 16 lístků
- hladká mouka (dle potřeby)
- olej (na smažení)
- sůl
Postup přípravy
- Lilek nakrájejte na kolečka vysoká asi 1 cm, obalte je v mouce a osmažte dozlatova. Hotové lilky nechte okapat na papírové utěrce.
- Mezitím nakrájejte na tenká kolečka burratu. Na každý talíř položte opečený lilek, na něj plátek burraty, polosušené rajče, lístek bazalky a nepatrně osolte. Postup opakujte, dokud na každém talíři nevytvoříte čtyři vrstvy.
- Poslední vrstvu posypte strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano a můžete podávat.
Náš tip: Melanzane alla parmigiana