Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem
Tento italský slaný „dezert” od šéfkuchaře Luca Caravaggiho z pražského Wine Food Marketu si zamilují všichni, kdo mají rádi lehké jídlo s převahou sýra. Určitě jím oslníte na letní párty či menší rodinné oslavě.
do 30 minut
4 porce
Recept
Melanzane alla parmigiana
Jsou-li lasagne v italské kuchyni jedinečnou árií, která chytne u srdce většinu stolovníků, pak lilek zapečený
s parmezánem bude sice lehkým letním trylkem, ovšem
se...
Suroviny (4 porce)
- polosušené rajčátka 16 ks
- Lilek 600 g
- sýr burrata 120 g
- sýr Parmiggiano Reggiano 120 g
- čerstvá bazalka 16 lístků
- hladká mouka dle potřeby
- olej na smažení
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Lilek nakrájejte na kolečka vysoká asi 1 cm, obalte je v mouce a osmažte dozlatova. Hotové lilky nechte okapat na papírové utěrce.
- Mezitím nakrájejte na tenká kolečka burratu. Na každý talíř položte opečený lilek, na něj plátek burraty, polosušené rajče, lístek bazalky a nepatrně osolte. Postup opakujte, dokud na každém talíři nevytvoříte čtyři vrstvy.
- Poslední vrstvu posypte strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano a můžete podávat.
Dortík ze smažených lilků s čerstvou burratou a parmazánem; foto: archiv Wine Food Market