návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Donuty

do 1,5 hodiny
Donuty
Donuty Autor: Kitchen and the City
Také jste si zamilovali donuty a nejradši byste je měli krásně čerstvé? My pro vás máme naprosto bezkonkureční recept, díky kterému můžete potěšit sebe, drahou polovičku nebo třeba mlsného sourozence!

Postup

  1. Smíchejte suché ingredience. Přidejte změklé máslo a rukama propracujte do směsi. Vidličkou prošlehejte vejce a extrakt v mléce a postupně zapracujte do směsi.
  2. Vypracujte měkké, mírně lepivé těsto. Vložte do mísy vytřené olejem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout. Po vykynutí přendejte na pomoučený vál, prohnětením z něj odstraňte vzduchové bubliny, vytvarujte bochánek a opět vložte do mísy. Zakryjte a nechte ještě kynout 45 minut.
  3. Těsto vyklopte a vyválejte na 1 cm vysoký plát. Vykrajovátkem tvořte kolečka, menším střed. Pokládejte na pomoučený vál. Přikryjte fólií. Nechte opět kynout na dvojnásobný objem.
  4. Ve vyšší pánvi rozehřejte olej (donuty musí plavat) a vkládejte postupně donuty. Smažte z obou stran. Nejlépe se mi vyndavaly obrácenou vařečkou. Nechte okapat na papírové utěrce.
  5. Polevy: Maliny propasírujte, šťávu smíchejte s citronovou a postupně přidávejte cukr. Poleva nesmí být moc tekutá, aby z donutu nestékala. S odstíny si můžete i pohrát a vytvořit z jedné šťávy i několik odstínů přidáním více citronové šťávy či malinové. Nakonec ozdobte perličkami. Stejně připravte i kokosovou polevu.

Donuty 2 Foto: Donuty; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Související témata: Sladké , Americká kuchyně