návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí vanilkový cukr

Hodnoceno: 4x
do 30 minut
Domácí vanilkový cukr
Autor: Smoothcooking.cz Domácí vanilkový cukr
V obchodech ho najdete v různých baleních, ale ruku na srdce. Domácí je domácí. Nejenže máte jistotu, co během pečení používáte, ale zároveň se hodí jako skvělý vánoční dárek. Tak vyrazte pro vanilku! :)

Postup

  1. Nejprve si připravte suroviny.
  2. Poté z vanilkového lusku odkrojte konce, jsou totiž tvrdé.
  3. Zbytek lusku si pokrájejte na cca 1 cm velké kousky.
  4. Připravte si mixér s nástavcem nože neboli sekáček.
  5. Do nádoby od mixéru nasypte cukr, přidejte pokrájený vanilkový lusk a mixujte. Bude to trvat cca 10 minut. Opravdu to chce trpělivost.
  6. Z krupicového cukru se stane spíše moučkový. Pro získání naprosté jemnosti cukru prosejte.

Smooth & cooking
Kateřina Kuranova

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. 

Související témata: vanilkový cukr , Sladké