reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Domácí vaječné nudličky do polévky
Autor: Slepičárna blog Domácí vaječné nudličky do polévky

Domácí vaječné nudličky do polévky

Hodnoceno: 2x
Můžete je samozřejmě koupit, ale domácí nudličky jsou nejen dobré, ale jsou i symbolem, že je o rodinný krb dobře postaráno :) Asi není třeba je dělat pokaždé, když táhnete na plotně vývar, ale pro slavnostní chvíle se vyloženě hodí.
do 1 hodiny
1 vál porce

reklama

Pokud nestíháte připravit klasické nudličky, udělejte místo nich celestýnské nudle:

Recept

Silná hovězí polévka s celestýnskými nudlemi a restovanou zeleninou  Foto:

Silná hovězí polévka s celestýnskými nudlemi a restovanou zeleninou

Silný masový vývar je dokonalý životabudič a zároveň může sloužit jako výtečná slavnostní polévka. Připravte ji na rodinný oběd a zbytek si schovejte na novoroční ráno -...

Suroviny (1 vál porce)

reklama

Postup

  1. Na vál nebo kuchyňskou pracovní plochu vysypte kopku mouky, do středu rozklepněte vajíčko. Skořápky si nechte. Přidejte špetku soli a vodu nalitou do poloviny skořápky od vajíčka. Nožem přetáhněte mouku přes vajíčko. Pak zapracujte těsto. Ale pozor, ne jako drobenku, spíš jako listové těsto. Musíte ho překládat na sebe rukama a zapracovávat dlaní.
  2. Jak poznáte, že je těsto zralé na vyválení? Když se nelepí k rukám. V nejhorším případě si podsypte těsto, ale jen trošku, ať nejsou nudličky moc moučnaté. Pak ho vyválejte válečkem na tenký, asi 2-3 mm vysoký plát. Pokud máte strojek na těstoviny, můžete si těsto předválet a potom ve strojku vyválet dotenka.
  3. Pak dejte plát těsta sušit na čistou utěrku. Nesmí být přesušené, to znamená, že se nesmí lámat. Ale musí být pevné, když ho vezmete do ruky, a držet tvar. Pak ho nakrájejte na stejně velké podélné pláty tak, jak široké chcete mít nudličky. A krájejte nožem tenké nudličky.
  4. Přendejte nudličky zpátky na utěrku a dosušte. Když v nich zůstane jakákoliv tekutina, pak se můžou kazit. Nechte je asi hodinu dýchat na rozevřené utěrce, pak v ní nudličky zabalte do uzlíku a nechte v kuchyni viset ještě aspoň jeden den na vzduchu. A pak už přendejte do uzavíratelných sklenic. Nebo použijte nudličky rovnou do polévky.
  5. Tyhle domácí nudličky se v polévce nebo v lehce osolené vodě vaří asi 1–2 minuty.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

reklama

reklama