návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí rustikální bageta

Hodnoceno: 0x
3 ks porce
nad 2 hodiny
Domácí rustikální bageta
Autor: Kate´s Cuisine Domácí rustikální bageta
Upéct si doma vlastní pečivo nepotřebuje mnoho schopností a umu, nicméně je to trochu časově náročnější. Ale ten výsledek! Ten vážně stojí za to! Jinou bagetu než tu domácí už nebudete chtít jíst.

Suroviny (3 ks porce)

Postup

  1. Vodu vychlaďte buď v lednici nebo mrazáku nebo do sklenice s vodou vhoďte pár kostek ledu a nechte je rozpustit. Do mísy od robotu nejprve nalijte vodu, poté přidejte mouku a balzamiko. Zvolte nastávec typu hák, mísu vložte do robotu a míchejte 3 minuty na nejnižší stupeň. Poté přidejte rozdrobené droždí a míchejte 7 minut na co nejvyšší stupeň. Nyní přidejte sůl a olivový olej a míchejte ještě 3 minuty na co nejvyšší stupeň.
  2. Vemte si velkou mísu a vymažte ji řepkovým olejem. Těsto přendejte do olejem vymazané mísy, trochu ho poprašte moukou a mísu zakryjte potravinářskou fólií a dejte ji na teplé místo na 2 hodiny kynout.
  3. Po 2 hodinách, když je těsto nakynuté, poprašte pracovní desku hrubou mouku a těsto na ni vyndejte. Nyní ho opatrně rozválejte a rozdělte nožem na 3 stejné díly. Na každém dílu přetočte oba konce a dejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Plech přikryjte utěrkou a nechte bagety ještě 30 minut kynout.
  4. Troubu rozehřejte na 250 stupňů. Po 30 minutách nachystejte plech do trouby. Předtím, než ho tam však vložíte, rychle buď rozpašovačem nebo prsty postříkejte stěny trouby, aby se v ní vytvořila pára, ihned vložte plech do trouby a zavřete ji.
  5. Bagety pečte 3 minuty na 250 stupňů. Poté ztlumte troubu na 200 stupňů a pečte ještě 20 minut. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Domácí rustikální bageta Foto:

Domácí rustikální bageta Foto:

Domácí rustikální bageta, foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.