Postup přípravy
Jako první si uvařte těstoviny. Tento druh se vaří celkem dlouho, takže si mezitím v klidu připravíte všechno ostatní (ty moje se vařily cca 18 minut, ale uvidíte podle obalu).
Zatímco se vám vaří těstoviny, připravte si směs. Začněte s houbami, které jen lehce otřete, případně opláchněte, osušte a nakrájejte na drobné kostičky.
Přendejte je do pánve a zakápněte trochou oleje. Přidejte prolisovaný česnek a pár minut restujte. Až houby ztmavnou, můžete k nim přilít plechovku rajčat. Promíchejte a nechejte chvíli povařit.
Pokud máte čerstvý špenát, určitě ho můžete použít (nejdřív ho trochu spařte, lépe se vám bude do směsi přimíchávat). Já jsem ho ale bohužel neměla, takže jsem si povařila kostky mraženého listového, který jsem poté dostatečně scedila a nechala trochu vychladnout. Je to na vás, každopádně základem je, abyste k přípravě směsi měli požadované množství spařeného špenátu. Ten můžete lehce pokrájet a poté přidat do pánve.
Celou směs dochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem: pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat mleté chilli.
Jakmile budete mít uvařené těstoviny, nechejte je trochu vychladnout, ať se vám lépe plní. Mezitím si předehřejte troubu na cca 170 °C a vložte do ní pekáček s rozčtvrcenými cherry rajčaty: můžete si je nechat trochu opéct.
Hotovou směsí naplňte uvařené těstoviny, vyskládejte do pekáčku k rajčatům, posypejte nastrouhaným sýrem, zakápněte olejem a dejte na několik minut zapéct. Zároveň se vám tak celé jídlo ohřeje.
Podávejte posypané natrhanou čerstvou bazalkou.