Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Conchiglioni plněné rajčatovo-houbovou směsí
Tyto velké těstoviny ve tvaru loďky jsou ideální pro různé náplně, se kterými si můžete kreativně pohrát. S tímto jídlem rozhodně zapůsobíte na gurmány i na dětské strávníky :)
do 30 minut
2–3 porce
Suroviny (2–3 porce)
- conchiglioni giganti 20 ks
- Sůl
Náplň:
- houby portobello 5 ks
- česnek, prolisovaný 2 stroužky
- plechovka sekaných rajčat v rajčatové omáčce 1 ks (400 g)
- spařený listový špenát cca 180 g
- Sůl
- Pepř
- mletý sušený česnek
- Olivový olej
- nastrouhaný sýr Grana Padano cca 40 g
- cherry rajčata 4 ks
- čerstvá bazalka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Jako první uvařte těstoviny. Tento druh se vaří celkem dlouho, takže si mezitím v klidu připravíte všechno ostatní (ty moje se vařily cca 18 minut, ale uvidíte podle obalu).
- Zatímco se vaří těstoviny, připravte si směs. Začněte s houbami, které jen lehce otřete, případně opláchněte, osušte a nakrájejte na drobné kostičky.
- Přendejte je do pánve a zakápněte trochou oleje. Přidejte prolisovaný česnek a pár minut restujte. Až houby ztmavnou, můžete k nim přilít plechovku rajčat. Promíchejte a nechejte chvíli povařit.
- Pokud máte čerstvý špenát, určitě ho můžete použít (nejdřív ho trochu spařte, lépe se vám bude do směsi přimíchávat). Já jsem ho ale bohužel neměla, takže jsem povařila kostky mraženého listového, který jsem poté dostatečně scedila a nechala trochu vychladnout. Je to na vás, každopádně základem je, abyste k přípravě směsi měli požadované množství spařeného špenátu. Ten můžete lehce pokrájet a poté přidat do pánve.
- Celou směs dochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem: pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat mleté chilli.
- Jakmile budete mít uvařené těstoviny, nechejte je trochu vychladnout, ať se vám lépe plní. Mezitím předehřejte troubu na cca 170 °C a vložte do ní pekáček s rozčtvrcenými cherry rajčaty: můžete je nechat trochu opéct.
- Hotovou směsí naplňte uvařené těstoviny, vyskládejte do pekáčku k rajčatům, posypejte nastrouhaným sýrem, zakápněte olejem a dejte na několik minut zapéct. Zároveň se vám tak celé jídlo ohřeje.
- Podávejte posypané natrhanou čerstvou bazalkou.
Plněné conchiglioni, foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS
Vítejte u Tasty Talkings!
Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!