Těsto
- celozrnná mouka 100 g
- polohrubá mouka (bílá výběrová ) 90 g
- Kokosový olej 50 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- voda (ledová ) 6–7 lžic
Krém
- čokoláda (s minimálně 65 % kakaa) 400 g
- kokosové mléko 250 ml
- arašídový krém (např. Granum)
Postup přípravy
- Smíchejte všechny ingredience na těsto. Krátce vše promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Nebojte se, pokud vám těsto připadá drobivé a nepřidávejte více vody, než je napsáno. Je důležité, abyste z těsta vytvarovali placku. Zabalte těsto do průhledné fólie a dejte chladit do ledničky.
- Nahřejte troubu na 200 °C. Formu lehce vymažte a rovnoměrně vyložte těstem - spodní část těsta propíchejte na několika místech vidličkou.
- Těsto pečte 15 minut v již předehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nechte formu s těstem vychladnout.
- Na páře v hrnci ohřejte kokosové mléko a přidejte do něj čokoládu. Nechte čokoládu pomalu rozpustit.
- Zatímco se čokoláda rozpouští, dejte několik lžic arašídového krému do sáčku a dobře ho zavřete.
- Sáček ponořte do teplé vody, aby se krém nahřál a byl tekutý . Zbylý arašídový krém naneste v tlustší vrstvě na dno koláče.
- Teplou rozpuštěnou čokoládu nalijte na koláč, a poté ho hned ozdobte tekutým arašídovým krémem, který jste si ohřáli v sáčku.
- Odřízněte roh sáčku, tím získáte malý otvor, přes který můžete dekorovat arašídový krém na povrch čokoládového krému.
- Nakreslete krémem příčné čáry a potom pomocí párátka dotvořte finální ozdobení.
- Před podáváním koláč nechte vychladit v lednici minimálně 3-4 hodiny.