Čokohmota
- krémový sýr 400 g
- třtinový cukr 3/4 hrnku
- kakao 15 g
- hořká čokoláda 170 g
- smetana ke šlehání 40 ml
- vejce 3 ks
Postup přípravy
- Nejprve vložte sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte najemno.
- Máslo rozpusťte, promíchejte se sušenkovou drtí a nasypte na spodek formy. Prsty potom drť upěchujte.
- Na čokohmotu ušlehejte v robotu cream cheese spolu s cukrem a kakaem dohladka.
- Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpusťte a vešlehejte ji spolu se šlehačkou do krému.
- Postupně k čokokrému vešlehejte i jedno vejce po druhém.
- Hotový krém nalijte na sušenkový základ a pomocí špachtle uhlaďte povrch.
- Cheesecake pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně hodinu, hotový je, když kraje vyskočí a vypadají zatuhle, zatímco střed se ještě maličko klepe.
- Upečený cheesecake nechte vychladnout, potom alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a podávejte posypaný kakaem s čerstvými borůvkami.