Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládový cheesecake
Už jste zkusili tento famózní cheesecake? Je plný čokolády a celkově je dost hutný, takže průměr 20 centimetrů vystačí minimálně deseti, ale spíš i dvanácti lidem. Čerstvé ovoce mu navíc dodá ten správný šťavnatý šmrnc.
do 1,5 hodiny
10–12 porcí
Suroviny (10–12 porcí)
Základ:
- karamelové sušenky 100 g
- máslo 25 g
Čokohmota:
- cream cheese 400 g
- třtinový cukr 3/4 hrnku
- kakao 15 g
- hořká čokoláda 170 g
- smetana ke šlehání 40 ml
- vejce 3 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve vložte sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte najemno.
- Máslo rozpusťte, promíchejte se sušenkovou drtí a nasypte na spodek formy. Prsty potom drť upěchujte.
- Na čokohmotu ušlehejte v robotu cream cheese spolu s cukrem a kakaem dohladka.
- Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpusťte a vešlehejte ji spolu se šlehačkou do krému.
- Postupně k čokokrému vešlehejte i jedno vejce po druhém.
- Hotový krém nalijte na sušenkový základ a pomocí špachtle uhlaďte povrch.
- Cheesecake pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně hodinu, hotový je, když kraje vyskočí a vypadají zatuhle, zatímco střed se ještě maličko klepe.
- Upečený cheesecake nechte vychladnout, potom alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a podávejte posypaný kakaem s čerstvými borůvkami.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!