návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čokoládový cheesecake

10–12 porcí
do 1,5 hodiny
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake Autor: S vášní pro jídlo
Už jste zkusili tento famózní cheesecake? Je plný čokolády a celkově je dost hutný, takže průměr 20 centimetrů vystačí minimálně deseti, ale spíš i dvanácti lidem. Čerstvé ovoce mu navíc dodá ten správný šťavnatý šmrnc.
Reklama

Suroviny (10–12 porcí)

Základ:

Čokohmota:

Reklama

Postup

  1. Nejprve vložte sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte najemno.
  2. Máslo rozpusťte, promíchejte se sušenkovou drtí a nasypte na spodek formy. Prsty potom drť upěchujte.
  3. Na čokohmotu ušlehejte v robotu cream cheese spolu s cukrem a kakaem dohladka.
  4. Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpusťte a vešlehejte ji spolu se šlehačkou do krému.
  5. Postupně k čokokrému vešlehejte i jedno vejce po druhém.
  6. Hotový krém nalijte na sušenkový základ a pomocí špachtle uhlaďte povrch.
  7. Cheesecake pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně hodinu, hotový je, když kraje vyskočí a vypadají zatuhle, zatímco střed se ještě maličko klepe.
  8. Upečený cheesecake nechte vychladnout, potom alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a podávejte posypaný kakaem s čerstvými borůvkami.
Reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama