Čokohmota
- krémový sýr 400 g
 - třtinový cukr 3/4 hrnku
 - kakao 15 g
 - hořká čokoláda 170 g
 - smetana ke šlehání 40 ml
 - vejce 3 ks
 
    
    
Postup přípravy
- Nejprve vložte sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte najemno.
 - Máslo rozpusťte, promíchejte se sušenkovou drtí a nasypte na spodek formy. Prsty potom drť upěchujte.
 - Na čokohmotu ušlehejte v robotu cream cheese spolu s cukrem a kakaem dohladka.
 - Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpusťte a vešlehejte ji spolu se šlehačkou do krému.
 - Postupně k čokokrému vešlehejte i jedno vejce po druhém.
 - Hotový krém nalijte na sušenkový základ a pomocí špachtle uhlaďte povrch.
 - Cheesecake pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně hodinu, hotový je, když kraje vyskočí a vypadají zatuhle, zatímco střed se ještě maličko klepe.
 - Upečený cheesecake nechte vychladnout, potom alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a podávejte posypaný kakaem s čerstvými borůvkami.