návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čokoládové lanýže s Baileys

do 1 hodiny
Čokoládové lanýže s Baileys
Čokoládové lanýže s Baileys Autor: archiv Baileys
Vánoce se pomalu blíží, a proto pro vás máme tip na luxusní, vlastnoručně vyrobený jedlý dárek. Čokoládové lanýže nebo-li truffles jsou báječné vždy, ale pokud do nich přidáte smetanový likér z irské whiskey, vnikne něco naprosto neodolatelného!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Čokoládu a máslo vložte do vodní lázně a nechte směs pozvolna roztavit. Nemíchejte, aby se neutvořily hrudky. Po roztavení směs z vodní lázně vyjměte a metlou vmíchejte smetanu a Baileys. Směs nechte chladnout v lednici po dobu 2 hodin.
  2. Poté vytvarujte za pomoci lžíce kuličky a nechte dalších 30 minut v lednici.
  3. Před servírováním roztavte zbývajících 250 g hořké čokolády a ponořte do ní jednotlivé kuličky, které následně obalte v kakaovém prášku. Lanýže uchovávejte v chladu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama