Nadýchaná čokoládová pěna bude tím lepší, čím kvalitnější čokoládu k její přípravě použijete. Volte tu s vyšším obsahem kakaa, alespoň 70%, odměnou vám bude luxusní dezert, který získá neobvyklý chuťový akcent díky čerstvé mátě.
Čtvrtinu čokolády nastrouhejte a odložte stranou, použijete ji v závěru receptu.
Zbytek čokolády nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte koňak.
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte polovinu cukru a pokračujte ve šlehání. Přisypte druhou polovinu cukru a opět šlehejte. Vzniklý sníh by měl být krásně lesklý. V další misce vyšlehejte smetanu ke šlehání.
Do mísy s rozpuštěnou čokoládou opatrně vmíchejte připravený sníh. Nejprve vmíchejte 3 lžíce a poté přidejte zbývající sníh. Na závěr do směsi vmíchejte ušlehanou šlehačku a část nastrouhané čokolády, kterou jste si na začátku uložili stranou.
Čokoládovou pěnu rozdělte do připravených pohárků, ozdobte zbylou čokoládou a uložte do lednice.
Před podáváním rozmixujte mátové lístky s krystalovým cukrem a ozdobte jím každou porci čokoládové pěny.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.