Suroviny
- bílek 3 ks
- smetana ke šlehání 100 ml
- čokoláda 200 g
- cukr krupice 50 g
- koňak (nebo brandy) 25 ml
- máta (čerstvé lístky) 1 hrst
- cukr krystal 2 lžíce
Připravte čokoládovou pěnu s mátou podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Čtvrtinu čokolády nastrouhejte a odložte stranou, použijete ji v závěru receptu.
- Zbytek čokolády nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte koňak.
- Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte polovinu cukru a pokračujte ve šlehání. Přisypte druhou polovinu cukru a opět šlehejte. Vzniklý sníh by měl být krásně lesklý. V další misce vyšlehejte smetanu ke šlehání.
- Do mísy s rozpuštěnou čokoládou opatrně vmíchejte připravený sníh. Nejprve vmíchejte 3 lžíce a poté přidejte zbývající sníh. Na závěr do směsi vmíchejte ušlehanou šlehačku a část nastrouhané čokolády, kterou jste si na začátku uložili stranou.
- Čokoládovou pěnu rozdělte do připravených pohárků, ozdobte zbylou čokoládou a uložte do lednice.
- Před podáváním rozmixujte mátové lístky s krystalovým cukrem a ozdobte jím každou porci čokoládové pěny.
Zkuste také čokoládovou pěnu s koňakem a malinami podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Čokoládová pěna s malinami a koňakem podle Karolíny Kamberské