Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládová pěna s duchy
Slavíte Halloween a hledáte inspiraci na nenáročné recepty pro děti i dospělé? Čokoládová pěna s efektními duchy ze sněhových pusinek si jistě získá vaše kuchařské srdce. Co na ně říkáte?
do 30 minut
Suroviny
Duchové (sněhové pusinky):
- bílky 4 ks
- cukr krupice 100 g
- cukr moučka 220 g
Čokoládová pěna:
- žloutky 4 ks
- kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa 200 g
- cukr krupice 100 g
- smetana ke šlehání 38% (např. La Formaggeria Gran Moravia)
- kvalitní kakaový prášek 4 lžíce
- červený pepř 1/4 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Bílky a oba cukry ušlehejte na vysoké otáčky dotuha. Polovinu hmoty dejte do zdobicího sáčku s kulatým hladkým otvorem.
- Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte pusinky ve tvaru duchů. Druhou polovinu si nechte stranou na čokoládovou pěnu.
- Pečte v troubě předehřáté na 100 °C, zhruba 9–10 minut. Sníh nesmí začít hnědnout, takže pusinky v druhé polovině pečení bedlivě hlídejte.
- Čokoládu nalámejte do kovové misky, tu položte na kastrolek s vodou a vodu přiveďte k varu.
- Stáhněte lehce teplotu, aby voda probublávala, ale nedotýkala se kovové misky s čokoládou. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Vyndejte duchy z trouby a špičkou párátka nebo špejle, kterou namočíte do rozpuštěné čokolády, udělejte duchům oči.
- Nechte duchy uschnout. Z uvedeného množství bílků budete mít duchů více než na ozdobu čokoládové pěny. Využijte je k dalšímu halloweenskému zdobení. Můžete je dělat různě veliké. Na pěnu jsou nejlepší malincí, vysocí asi 1,5 cm.
- Žloutky ušlehejte s cukrem krupice do pěny a smetanu ušlehejte dotuha.
- Cukrovou pěnu opatrně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte šlehačku a zbytek sněhové hmoty z duchů.
- Ochuťte nahrubo nadrceným pepřem a kakaem. Opatrně, ale důkladně promíchejte.
- Naplňte do cukrářského sáčku s ozdobnou špicí a naservírujte do misek.
- Nechte důkladně vychladit v lednici, lehce poprašte kakaem a ozdobte sněhovými duchy.