Čokoládová pěna s duchy
Zdroj: archiv La Formaggeria
Čokoládová pěna s duchy
Zdroj:
archiv La Formaggeria
Duchové (sněhové pusinky)
Postup přípravy
-
Bílky a oba cukry ušlehejte na vysoké otáčky dotuha. Polovinu hmoty dejte do zdobicího sáčku s kulatým hladkým otvorem.
-
Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte pusinky ve tvaru duchů. Druhou polovinu si nechte stranou na čokoládovou pěnu.
-
Pečte v troubě předehřáté na 100 °C, zhruba 9–10 minut. Sníh nesmí začít hnědnout, takže pusinky v druhé polovině pečení bedlivě hlídejte.
-
Čokoládu nalámejte do kovové misky, tu položte na kastrolek s vodou a vodu přiveďte k varu.
-
Stáhněte lehce teplotu, aby voda probublávala, ale nedotýkala se kovové misky s čokoládou. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
-
Vyndejte duchy z trouby a špičkou párátka nebo špejle, kterou namočíte do rozpuštěné čokolády, udělejte duchům oči.
-
Nechte duchy uschnout. Z uvedeného množství bílků budete mít duchů více než na ozdobu čokoládové pěny. Využijte je k dalšímu halloweenskému zdobení. Můžete je dělat různě veliké. Na pěnu jsou nejlepší malincí, vysocí asi 1,5 cm.
-
Žloutky ušlehejte s cukrem krupice do pěny a smetanu ušlehejte dotuha.
-
Cukrovou pěnu opatrně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte šlehačku a zbytek sněhové hmoty z duchů.
-
Ochuťte nahrubo nadrceným pepřem a kakaem. Opatrně, ale důkladně promíchejte.
-
Naplňte do cukrářského sáčku s ozdobnou špicí a naservírujte do misek.
-
Nechte důkladně vychladit v lednici, lehce poprašte kakaem a ozdobte sněhovými duchy.
Čokoládová pěna s duchy 2
Zdroj: archiv La Formaggeria
Čokoládová pěna s duchy 2
Zdroj:
archiv La Formaggeria