reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čokoládová pěna s duchy
Autor: archiv La Formaggeria Čokoládová pěna s duchy

Čokoládová pěna s duchy

Hodnoceno: 3x
Slavíte Halloween a hledáte inspiraci na nenáročné recepty pro děti i dospělé? Čokoládová pěna s efektními duchy ze sněhových pusinek si jistě získá vaše kuchařské srdce. Co na ně říkáte?
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Bílky a oba cukry ušlehejte na vysoké otáčky dotuha. Polovinu hmoty dejte do zdobicího sáčku s kulatým hladkým otvorem.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte pusinky ve tvaru duchů. Druhou polovinu si nechte stranou na čokoládovou pěnu.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 100 °C, zhruba 9–10 minut. Sníh nesmí začít hnědnout, takže pusinky v druhé polovině pečení bedlivě hlídejte.
  4. Čokoládu nalámejte do kovové misky, tu položte na kastrolek s vodou a vodu přiveďte k varu.
  5. Stáhněte lehce teplotu, aby voda probublávala, ale nedotýkala se kovové misky s čokoládou. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí. 
  6. Vyndejte duchy z trouby a špičkou párátka nebo špejle, kterou namočíte do rozpuštěné čokolády, udělejte duchům oči.
  7. Nechte duchy uschnout. Z uvedeného množství bílků budete mít duchů více než na ozdobu čokoládové pěny. Využijte je k dalšímu halloweenskému zdobení. Můžete je dělat různě veliké. Na pěnu jsou nejlepší malincí, vysocí asi 1,5 cm.
  8. Žloutky ušlehejte s cukrem krupice do pěny a smetanu ušlehejte dotuha.
  9. Cukrovou pěnu opatrně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte šlehačku a zbytek sněhové hmoty z duchů.
  10. Ochuťte nahrubo nadrceným pepřem a kakaem. Opatrně, ale důkladně promíchejte.
  11. Naplňte do cukrářského sáčku s ozdobnou špicí a naservírujte do misek.
  12. Nechte důkladně vychladit v lednici, lehce poprašte kakaem a ozdobte sněhovými duchy.
Čokoládová pěna s duchy
Autor: archiv La Formaggeria Čokoládová pěna s duchy

reklama