Čokoládová pěna s duchy

Moje hodnocení
3x

Slavíte Halloween a hledáte inspiraci na nenáročné recepty pro děti i dospělé? Čokoládová pěna s efektními duchy ze sněhových pusinek si jistě získá vaše kuchařské srdce. Co na ně říkáte?

1 porce
30 minut

Duchové (sněhové pusinky)

Čokoládová pěna

  • žloutek (žloutky) 4 ks
  • kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa 200 g
  • cukr krupice 100 g
  • smetana ke šlehání 38% (např. La Formaggeria Gran Moravia)
  • kvalitní kakaový prášek 4 lžíce
  • červený pepř 1/4 lžičky

Postup přípravy

  1. Bílky a oba cukry ušlehejte na vysoké otáčky dotuha. Polovinu hmoty dejte do zdobicího sáčku s kulatým hladkým otvorem.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte pusinky ve tvaru duchů. Druhou polovinu si nechte stranou na čokoládovou pěnu.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 100 °C, zhruba 9–10 minut. Sníh nesmí začít hnědnout, takže pusinky v druhé polovině pečení bedlivě hlídejte.
  4. Čokoládu nalámejte do kovové misky, tu položte na kastrolek s vodou a vodu přiveďte k varu.
  5. Stáhněte lehce teplotu, aby voda probublávala, ale nedotýkala se kovové misky s čokoládou. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
  6. Vyndejte duchy z trouby a špičkou párátka nebo špejle, kterou namočíte do rozpuštěné čokolády, udělejte duchům oči.
  7. Nechte duchy uschnout. Z uvedeného množství bílků budete mít duchů více než na ozdobu čokoládové pěny. Využijte je k dalšímu halloweenskému zdobení. Můžete je dělat různě veliké. Na pěnu jsou nejlepší malincí, vysocí asi 1,5 cm.
  8. Žloutky ušlehejte s cukrem krupice do pěny a smetanu ušlehejte dotuha.
  9. Cukrovou pěnu opatrně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte šlehačku a zbytek sněhové hmoty z duchů.
  10. Ochuťte nahrubo nadrceným pepřem a kakaem. Opatrně, ale důkladně promíchejte.
  11. Naplňte do cukrářského sáčku s ozdobnou špicí a naservírujte do misek.
  12. Nechte důkladně vychladit v lednici, lehce poprašte kakaem a ozdobte sněhovými duchy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty