návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Cobbler aneb Švestky pod pokličkou

8 porcí
do 1,5 hodiny
Cobbler aneb Švestky pod pokličkou
Cobbler aneb Švestky pod pokličkou Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Zejména Američané i Britové milují jednoduché dezerty zvané cobbler, kdy se pod pokličkou z křupavého těsta skrývá šťavnatá ovocná náplň.
Reklama

Nejde tak úplně o obrácené koláče (neobracejí se), ani o koláče jako takové (náplň nespočívá na těstě nebo v něm), ale o samostatnou dezertní kategorii, kde je obojí – šťavnatá náplň i křupavé těsto. Je to rychlé, snadné, skvělé a efektní.

Nové recepty se švestkami najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Reklama

Postup

  1. Nejprve dejte do kastrolu vařit švestky s cukrem na středním stupni a za občasného promíchání, až se začnou trochu rozpadat, trvá to asi 12 minut. Vmíchejte citronovou šťávu. Rozvar nechte úplně vychladnout.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C, mřížku umístěte do spodní třetiny trouby a dejte pod ni plech. Mouku promíchejte v míse s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidejte máslo a jídelním nožem nebo prsty ho zapracujte k suchým přísadám, až vzniknou kousky velikosti hrášku.
  3. Přidejte smetanu a zpracujte na hrubší, stále trochu drolivé těsto, které na pracovní ploše asi dvakrát prohněťte, až bude hladké. Vytvarujte ho do kulaté placky asi 1 cm vysoké a rozkrojte ji na osm dílů.
  4. Zavřeninu rozestřete po dně kulaté formy (přebytečnou uchovejte v chladu na jiné použití), pokryjte díly těsta, potřete ho smetanou a posypte hrubým cukrem. Vložte do trouby a pečte, až bude náplň bublat a těsto zezlátne, trvá to asi 50 minut. Pokud bude těsto hnědnout příliš rychle, pokryjte ho volně kusem alobalu. Nechte vychladnout a podávejte, případně s trochou zbylé zavařeniny a šlehačkou.
Reklama

Cobbler aneb Švestky pod pokličkou  Foto: Cobbler aneb Švestky pod pokličkou; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Crumble - nejrychlejší letní dezert

Crumble: nejrychlejší letní dezert s křupavou pokličkou

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama