Suroviny
- těstoviny (dlouhé nudle, např. tagliolini) 400 g
- kuřecí vývar 100 ml
- extra virgin olivový olej 50 ml
- máslo 80 g
- citron (v bio kvalitě) 1 ks
- bazalka (čerstvé lístky) 1 hrst
- parmazán (1/2 nastrouhaného a 1/2 vcelku) 60 g
- sůl
Postup přípravy
- Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny. Tagliolini vařte do poloměkka, aby byly al dente (na skus). I když jsou v tuto chvíli ještě tvrdé, slejte je. Vlastním teplem ještě trochu změknou.
- V pánvi rozpusťte máslo a přidejte kousky oloupaného a nakrájeného citronu. Přidejte trochu vývaru, uvařené těstoviny a nastrouhaný parmezán. Promíchejte a přidejte natrhané lístky bazalky.
- Jednotlivé porce rozdělte na talíře a před podáváním je posypte hoblinkami parmezánu.