Suroviny
- těstoviny (dlouhé nudle, např. tagliolini) 400 g
 - kuřecí vývar 100 ml
 - extra virgin olivový olej 50 ml
 - máslo 80 g
 - citron (v bio kvalitě) 1 ks
 - bazalka (čerstvé lístky) 1 hrst
 - parmazán (1/2 nastrouhaného a 1/2 vcelku) 60 g
 - sůl
 
Postup přípravy
- Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny. Tagliolini vařte do poloměkka, aby byly al dente (na skus). I když jsou v tuto chvíli ještě tvrdé, slejte je. Vlastním teplem ještě trochu změknou.
 - V pánvi rozpusťte máslo a přidejte kousky oloupaného a nakrájeného citronu. Přidejte trochu vývaru, uvařené těstoviny a nastrouhaný parmezán. Promíchejte a přidejte natrhané lístky bazalky.
 - Jednotlivé porce rozdělte na talíře a před podáváním je posypte hoblinkami parmezánu.