Suroviny
- střední cuketa 1 ks
- parmazán 60 g
- strouhaná citronová kůra 1/2 lžičky
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 100 ml
- žloutky 4 ks
- Špagety 250 g
- Olivový olej 2 lžíce
- čerstvé vyloupané krevety 200 g
- menší chilli paprička 1 ks
- hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci uvařte 2 l osolené vody. Mezitím nastrouhejte nahrubo cuketu, zlehka ji osolte a promíchejte, aby pustila přebytečnou tekutinu. Trvá to zhruba 10 minut.
- Parmazán nastrouhejte do misky, promíchejte s citronovou kůrou a smetanou, přidejte žloutky a prošlehejte je vidličkou.
- Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny akorát na skus, tzv. al dente. Cuketu sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
- V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm krevety ze všech stran dorůžova, stačí 1 minuta z každé strany. Mezitím zbavte chilli papričku semínek a nakrájejte ji nadrobno. Vsypte ke krevetám, restujte 1 minutu, přisypte cuketu a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Pánev odstavte. Hotové těstoviny slijte a vsypte do pánve. Nechte 1–2 minuty zchladnout, přilijte žloutkovou směs a promíchejte. Posypte petrželkou, osolte a opepřete a podávejte.