Suroviny
Těsto
Dokončení
- cibule 2 ks
- červená cibule 2 ks
- máslo 50 g
- tymián
Postup přípravy
- Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a propláchněte studenou vodou, aby se zbavily škrobu. Nechte je okapat a pak v utěrce vymačkejte zbylou vodu.
- Brambory smíchejte s vejci, prosátou moukou, nastrouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a lístky tymiánu. Těsto dejte do koláčové formy (průměr 24 cm), vymazané máslem.
- Cibule oloupejte, každou rozkrojte na 4 kolečka, poklaďte jimi těsto a mírně je do něj vmáčkněte. Na kolečka cibule položte plátky másla.
- Koláč pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Po upečení ho nechte krátce chladnout ve formě. Koláč podávejte vlažný, ozdobený snítkami tymiánu.