Suroviny
- batáty (větší kus) 1 ks
- olivový olej (ve spreji)
- chřest (zelený omytý nebo bílý oloupaný) 1 svazek (500 g)
- přepuštěné máslo
- červená cibule 1/2 ks
- vejce (od šťastných slepiček) 8 ks
- smetana 1/2 hrnku
- gouda (strouhaný tučný sýr jako gouda, ementál...) 1/2 hrnku
- kozí sýr (kozí sýr) 1/4 hrnku
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Batátu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty vyskládejte na dno koláčové formy (nebo jiné nádoby na pečení) a posprejujte olivovým olejem. Formu s batáty vložte do trouby a pečte 15 až 20 minut.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky. Chřest očistěte, odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte na 5 až 6 cm dlouhé kousky. V pánvi na rozehřátém ghí poté orestujte nakrájenou cibuli, přidejte chřest a další 3 minuty společně restujte.
- Ve středně velké míse smíchejte vejce, nastrouhaný sýr, kousky kozího sýra, smetanu, sůl a pepř.
- Směs vlijte do nádoby s upečenými batáty, na ni navrstvěte chřest s cibulkou, vložte do trouby a pečte při 180 °C, dokud povrch nezezlátne.
- Hotový quiche nechte pár minut vychladnout a podávejte společně s listovým salátem.
PRIMA TIP: Všechny recepty s chřestem na jednom místě najdete v našem speciálu