Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chřest s ochucenou strouhankou

2 porce
do 30 minut
Chřest s ochucenou strouhankou
Chřest s ochucenou strouhankou Autor: S vášní pro jídlo
Jednoduchý recept, kdy chřest doplňuje křupavá strouhanka s opečenou slaninou a citronem. Bez přílohy ho můžete podávat jako lehký předkrm, s ní ale vydá za obstojný hlavní chod, a i když nejde o náročnou přípravu, určitě s ním budete mít úspěch tak i tak.
Reklama

Článek

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem  Foto:

Užijte si sezonu naplno a vyzkoušejte nejlepší recepty ze zeleného chřestu

Zelený chřest lze právem považovat za krále jarní zeleniny. Lahůdková surovina, která má v Čechách dlouhou tradici, která však byla také nadlouho přerušena, se vrací do...

Reklama

Postup

  1. Housku vložte do sekáčku (kutru) a nasekejte na střední hrubost.
  2. Na másle potom opečte slaninu dozlatova, přidejte nasekanou housku, zakápněte citronovou šťávou a přidejte citronovou kůru. Společně pak opékejte dokřupava.
  3. Chřest očistěte tak, že odříznete asi centimetr stonku od spodního konce a potom spodní 2/3 oloupejte škrabkou.
  4. Takto připravený chřest dejte do hrnce s lehce osolenou vroucí vodou a vařte přibližně 4 minuty. Uvařený chřest slijte a přelijte studenou vodou, abyste zastavili vaření a uchovali svěží zelenou barvu.
  5. Rozpusťte si trochu másla.
  6. Okapaný chřest položte na talíř, přelijte trochou rozpuštěného másla a navrch nasypte křupavou strouhanku. Jako příloha jsou nejlepší máslem maštěné nové brambory.
Reklama

Chřest s ochucenou strouhankou 2 Foto: Chřest s ochucenou strouhankou; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama