reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Chléb s parmazánem a kypřicím práškem do pečiva
Autor: kuchařka Vychytaná pizza Chléb s parmazánem a kypřicím práškem do pečiva

Chléb s parmazánem a kypřicím práškem do pečiva

Hodnoceno: 0x
Tento chléb Torta reggiano pochází z Umbrie, neobsahuje droždí a připraví se velmi rychle. V Itálii se dají koupit malé balíčky kypřícího prášku do pečiva, které se přidávají přímo do těsta.
do 1 hodiny
1 bochník porce

Když připravujete tento typ chleba, postupujte rychle, protože jakmile tekutina přijde do kontaktu s práškem na pečení, začne probíhat chemická reakce, která kypří těsto. Dejte těsto do trouby co nejdříve.

Článek

Bramborový kváskový chléb s ořechy  Foto:

24 receptů na domácí chléb, které vám provoní kuchyň

Čerstvý chléb s křupavou kůrkou? Domácí pečení se v posledních letech hodně rozmohlo v řadě českých domácností. Je nám proto jasné, že náš výběr receptů opravdu oceníte! :)

reklama

reklama

Postup

  1. Vložte kámen na pečení, nebo velký silný plech na spodní rošt trouby. Předehřejte troubu na 190 °C (plynovou troubu na stupeň 5) nejméně 30 minut.
  2. Prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl do středně velké mísy. Přimíchejte parmazán a udělejte ve středu důlek. Rozšlehejte vychladlé rozpuštěné máslo se 100 ml / ½ hrnku mléka a s vejci a nalijte do důlku. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. S mícháním to však nepřehánějte, protože jinak bude chléb tuhý. Těsto by mělo být docela měkké; jestliže není, přilijte ještě trochu mléka.
  3. Přemístěte na pracovní plochu posypanou moukou a krátce prohněťte. Dejte bochánek těsta přímo na plech bez okrajů vyložený papírem na pečení. Poklepáváním roztáhněte těsto do placky přibližně 3 cm tlusté. Potřete trochou dalšího mléka, potom zadní stranou nože naznačte klínky a posypte dalším parmazánem.
  4. Po otevření dvířek trouby postupujte rychle. Vložte papír s chlebem na horký kámen na pečení, nebo na plech. Jestliže jste odvážní, zkuste dát chléb do trouby tak, aby papír zůstal na plechu bez okrajů – chce to praxi!
  5. Pečte 15 minut, potom opatrně vytáhněte papír na pečení. Pečte dalších 5 minut, dokud kůrka nezezlátne. Vyjměte z trouby a zabalte do utěrky. Podávejte teplé, rozlámané na klínky a připravené k rozkrojení a plnění.

Chléb s parmazánem a kypřicím práškem do pečiva  Foto: Chléb s parmazánem a kypřicím práškem do pečiva , Foto: kuchařka Vychytaná pizza

Vychytaná pizza

Domácí klasická, sicilská a kvásková pizza, calzone a focaccia

kuchařka Vychytaná pizza Foto:

Maxine Clark

Pizza je nejoblíbenější fastfoodové jídlo na světě. Díky starým původním i moderním receptům, které jsou uvedeny v této knize, můžete ve své troubě připravit pizzu, calzone nebo focacciu, na které se člověku budou sbíhat sliny. Kromě toho můžete také připravit mnoho dalších výborných druhů italského pečiva.

Pro skutečné labužníky je pec na dřevo nutností, ale na přípravu skvělé pizzy všichni potřebují především základní kuchyňské náčiní, troubu – a své ruce! V knize jsou uvedeny důležité informace o pizze a základní postupy, jak ji připravit. Při čtení jistě pocítíte touhu upéct si vlastní. Kniha obsahuje podrobné pokyny pro přípravu základního těsta na pizzu, kváskového těsta a několika bezlepkových těst.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama