reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Chakchouka se salsou verde
Autor: Marek Dienstl Chakchouka se salsou verde

Chakchouka v těstě se salsou verde

Hodnoceno: 0x
Chakchouka je tuniská specialita, podobná ratatouille. Tradičně se podává s chlebovými plackami, ale lze ji také zapéct do těsta. Výtečnou kapsu z listového těsta podávejte s voňavou salsou verde z čerstvých bylinek.
do 1 hodiny
2–4 porce

Při přípravě postupujte podle video receptu:


reklama

reklama

Postup

  1. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do pánve nakrájíme na kostičky červenou papriku, lilek a cuketu. Necháme chvíli restovat doměkka, ochutíme solí, pepřem a čerstvým oreganem, bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem. Vmícháme dvě lžíce rajského protlaku, směs stáhneme z ohně a připravíme listové těsto.
  2. Těsto rozválíme, potřeme našlehaným vejcem a doprostřed dáme orestovanou zeleninu. Těsto překlopíme, dobře upevníme spoje, vršek ještě potřeme vajíčkem a dáme do zlatova upéct na přikrytý gril.
  3. Mezitím připravíme zelenou omáčku – salsu verde. Nasekáme bylinky podle libosti (bazalku, oregano, pažitku, mátu...), smícháme s olivovým olejem, osolíme a opepříme, přidáme stroužek nasekaného česneku a na závěr zakápneme citronovou šťávou.
  4. Chakchouku sundáme z grilu a podáváme se salsou verde.

Chakchouka se salsou verde 2

Chakchouka se salsou verde 3

Chakchouka se salsou verde 4

Chakchouka se salsou verde 5

Chakchouka se salsou verde  Foto: Marek Dienstl

Chakchouka se salsou verde , Foto: Marek Dienstl

reklama