Suroviny
- česnek, rozmačkaný 4 stroužky
- nastrouhaná kůra a čerstvě vymačkaná šťáva ze 2 limetek
- Olivový olej 2 lžíce
- lehká sójová omáčka 2 lžíce
- třtinový cukr 2 lžičky
- kuřecí stehenní paličky s kostí a kůží 8 ks
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Odkaz
Česnek v hlavní roli! Mnoho receptů najdete ve speciálu
Postup přípravy
- Smíchejte dohromady česnek, limetkovou šťávu a kůru, olivový olej, sójovou omáčku a cukr, čímž připravíte marinádu. Kuře osolte a opepřete a poté je vložte do nekovové mísy. Přilijte marinádu a stehna s ní promíchejte, aby jí byla rovnoměrně pokrytá. Pak mísu přikryjte a 4 hodiny nebo přes noc nechte marinovat v chladničce.
- Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na 200 °C / plynový stupeň 6.
- Marinovaná stehna rozprostřete na pečicí plech a pečte v troubě 25–30 minut nebo dokud nebudou propečená. Můžete je též připravit na grilu, kde je za občasného obracení nechte grilovat tak dlouho, dokud z nich nevytéká čirá šťáva a nemají pěkně hnědou kůžičku. Ihned podávejte s grilovaným ananasem a rýžovým salátem s bylinkami.