návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Česnekovo-limetkové kuře

4 porce
do 1 hodiny
Česnekovo-limetkové kuře
Autor: kuchařka Česnek Česnekovo-limetkové kuře
Tento pokrm, ochucený spoustou limetkové kůry a šťávy, jako by byl skutečně prostoupený sluncem. Představuje rovněž ideální volbu pro letní grilování. Podávejte jej s grilovaným ananasem, rýžovým salátem s bylinkami a ledově vychlazeným mojitem či margaritou.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Smíchejte dohromady česnek, limetkovou šťávu a kůru, olivový olej, sójovou omáčku a cukr, čímž připravíte marinádu. Kuře osolte a opepřete a poté je vložte do nekovové mísy. Přilijte marinádu a stehna s ní promíchejte, aby jí byla rovnoměrně pokrytá. Pak mísu přikryjte a 4 hodiny nebo přes noc nechte marinovat v chladničce.
  2. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na 200 °C / plynový stupeň 6.
  3. Marinovaná stehna rozprostřete na pečicí plech a pečte v troubě 25–30 minut nebo dokud nebudou propečená. Můžete je též připravit na grilu, kde je za občasného obracení nechte grilovat tak dlouho, dokud z nich nevytéká čirá šťáva a nemají pěkně hnědou kůžičku. Ihned podávejte s grilovaným ananasem a rýžovým salátem s bylinkami.
Reklama

Česnek

kuchařka Česnek Foto:

Jenny Linford

Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže.

Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou. V této knize naleznete jak prostá a vydatná jídla s uzeným česnekem, tak exotičtější a neotřelé pokrmy využívající medvědí česnek. Osvojte si a rozpoutejte sílu této zázračné ingredience.

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama