Suroviny
- krevety (celé neloupané ) 16–20 ks
 - zázvor (čerstvý nasekaný ) 1 lžíce
 - česnek (nasekaný ) 1 lžíce
 - červená curry pasta 2–4 lžíce
 - kokosové mléko 800 ml
 - kafírové listy 4 ks
 - rybí omáčka 4–6 lžic
 - třtinový cukr 1 lžíce
 - thajská bazalka 1 svazek
 - limetková šťáva ( z 1/2 limetky)
 - chilli papričky (červená ) 1 ks
 - olej 1 lžíce
 - sůl
 - zelenina (libovolná zelená(např. cuketa, hráškové lusky, brokolice, fazolky)) 400 g
 
    
    
Postup přípravy
- Ve větší pánvi či woku rozehřejte olej a zprudka na něm opečte nasekaný zázvor a česnek.
 - Přidejte nejdříve 2 lžíce kari pasty a lehce orestujte (zbylé 2 lžíce můžete podle chuti vmíchat v průběhu vaření). Zalijte zhruba třetinou kokosového mléka a nechte ho s pastou probublávat zhruba 5 minut, dokud se tuk nezačne oddělovat od tekutiny (poznáte to tak, že se na povrchu omáčky budou dělat malá tuková očka). Poté přilijte zbytek kokosového mléka a přiveďte k varu.
 - Stáhněte plamen, do pánve přidejte krevety, 2 natrhané kafrové listy a začněte s dochucováním. Nejdříve přidejte lžíci cukru, poté 4 lžíce rybí omáčky, zakápněte limetkou a ochutnejte. Pokud se vám chuť nezdá vyvážená, přidejte na slanosti rybí omáčkou nebo solí, na sladkosti cukrem a na kyselosti limetkovou šťávou. Pozvolna vařte už jen pár minut, protože by krevety po delší době byly gumové.
 - Zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Můžete ji buď opéct vedle na pánvi, nebo jednoduše přidat pokrájenou do kari v průběhu vaření. Nezapomeňte, že zelenina by měla zůstat křupavá, proto ji v omáčce stačí povařit jen pár minut.
 - Hotové kari podávejte s rýží ozdobené zbylým kafrovým listem nasekaným na tenké proužky, nasekanou chilli papričkou a čerstvými listy thajské bazalky.