Bublanina
Zdroj: Hodně domácí
Bublanina
Zdroj:
Hodně domácí
Bublanina je letní klasika se sezónním ovocem jako jsou jahody, třešně, borůvky, maliny, meruňky, ostružiny. Tento recept pracuje například s pohankovou moukou, ale chce to jen vyzkoušet a nebát se toho. Výsledek je bombastický! :)
Postup přípravy
-
V míse napřed vyšlehejte osolené bílky s cukrem, postupně pak zašlehejte žloutky.
-
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a spolu s rozpuštěným máslem a jogurtem opatrně smíchejte vše dohromady.
-
Vymažte a vysypte plech moukou, vlijte těsto a posypte ovocem obaleným v mouce. Pečte při teplotě cca 180 °C, 35–40 minut.
Náš tip: Třešně a višně v nejlepších receptech sezony