Suroviny
- brambory (salátové) 1 kg
- červený vinný ocet 2 lžíce
- francouzská hořčice 1 lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- med 2 lžíce
- řepkový olej 100 ml
- plnotučné mléko 30 ml
- cibule 1 ks
- klobása (Gyulai klobása Schneider Selection) 100 g
- hladkolistá petržel 20 g
- kopr (čerstvý ) 20 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Za tepla oloupejte a nakrájejte nožem na větší kousky.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji ji pomalu orestujte dohněda (nesmí se ale připálit, jen zkaramelizovat).
- Připravte dresink: do vyšší nádoby vložte med, ocet, sůl, francouzskou hořčici, olej a mléko. Mixér ponořte dovnitř a rozmixujte. Směs zhoustne jako majonéza. Dochuťte dle libosti a přidejte hrubozrnnou hořčici. Smíchejte s nasekaným koprem, petrželí a dohněda opečenou cibulí.
- Nakonec přimíchejte klobásu a poklaďte nahoru na talíř. Vše ozdobte koprem, petrželí a ihned servírujte. Salát je totiž nejlepší ještě teplý!