zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborový salát s klobásou
Autor: www.ohmychef.cz pro Schneider Bramborový salát s klobásou

Bramborový salát s klobásou

Hodnoceno: 0x
Bramborový salát máme spjatý nejen s Vánocemi, ale také je nedílnou součástí naší národní chlouby - tedy chlebíčků! A chlebíčky nesmí na žádné správné silvestrovské párty chybět. Zkuste letos trochu jiný salát, s výrazným dresinkem a pikantní klobáskou.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Za tepla oloupejte a nakrájejte nožem na větší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji ji pomalu orestujte dohněda (nesmí se ale připálit, jen zkaramelizovat).
  3. Připravte dresink: do vyšší nádoby vložte med, ocet, sůl, francouzskou hořčici, olej a mléko. Mixér ponořte dovnitř a rozmixujte. Směs zhoustne jako majonéza. Dochuťte dle libosti a přidejte hrubozrnnou hořčici. Smíchejte s nasekaným koprem, petrželí a dohněda opečenou cibulí.
  4. Nakonec přimíchejte klobásu a poklaďte nahoru na talíř. Vše ozdobte koprem, petrželí a ihned servírujte. Salát je totiž nejlepší ještě teplý!

reklama