návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Božský ořechovo-medový páj s melasou

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Božský ořechovo-medový páj s melasou 
Autor: archiv CakeShop Prague Božský ořechovo-medový páj s melasou 
Krásný, barevný čas podzimních dnů, je jako stvořený pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost pro jednoduché páje ze sezonních ingrediencí. 

Tento páj překypující chutěmi nejlépe chutná čerstvý, servírovaný v pokojové teplotě jen tak samotný anebo se lžičkou dobrého mascarpone či crème fraîche. Zapíjejte domácím chai latte či svařeným suchým rosé.

Postup

  1. Korpus: Mouku, cukr, sůl a máslo zpracujte do drobenky, přidejte ledově studenou vodu a krátce zamíchejte do hladkého těsta. Nechte 2 hodiny odpočinout v lednici. 
  2. Odleželé těsto vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm a opatrně přeneste do olejem vymazané formy na páj. Dobře přitiskněte ke dnu a okrajům. Na těsto ve formě položte pečicí papír a formu vyplňte suchými fazolemi či rýží. Pečte naslepo ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Po upečení papír i s fazolemi vyjměte (nevyhazujte – můžete je opakovaně používat na pečení). 
  3. Ze zbytku těsta vykrojte různě velké sněhové vločky a rovněž na pečicím papíře upečte. Po vychladnutí je lehce pocukrujte.
  4. Náplň: Všechny suroviny smíchejte, máslo přidejte až poslední. Nalijte na předpečený základ a pečte při 160 °C 35–40 minut. Ještě horký páj potřete dvěma lžícemi medu. Dozdobte pocukrovanými vločkami. 

O tento báječný recept se s námi podělil Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr, který v současné době působí v CakeShop Prague v Celetné 11, www.cakeshopprague.cz.

Božský ořechovo-medový páj s melasou 
Autor: archiv CakeShop Prague Božský ořechovo-medový páj s melasou 
Související témata: ořechy , podzimní recepty , Sladké